×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Lőw Zsolt: Vegyesek az érzéseim a Lipcse elleni BL-elődöntő előtt

A Paris Saint-Germain másodedzőjeként dolgozó Lőw Zsolt vegyes érzésekkel tekint korábbi csapata, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig elleni BL-elődöntőre.

A kedden 21 órakor kezdődő PSG–Leipzig BL-elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A magyar szakember a Kossuth Rádiónak elmondta, óriási dolognak tartja, hogy a magyar futball három emberrel is képviselteti magát a legrangosabb európai klubsorozat elődöntőjében, ráadásul az is kijelenthető, hogy lesz magyar érdekelt a fináléban. „Büszke vagyok arra, hogy egyike lehetek ennek a három embernek.”

A 41 esztendős tréner számára különös érzés korábbi csapata ellen készülni. „A Lipcsével kapcsolatban vegyesek az érzéseim: egyrészt borzasztóan szurkoltam nekik, hiszen három évig dolgoztunk együtt, a keretből, a vezetők közül és a stábból is szinte mindenkit ismerek, a két magyar játékos miatt is szurkoltam nekik, viszont amikor megnyerték a meccset, utána realizálódott bennem, hogy velünk játszanak, ami számomra lelkileg nem lesz könnyű. Már a felkészülés is nehéz, hiszen olyan játékosok ellen kell csatába indulni, akiket három éven keresztül készítettem fel.”

Lőw Zsolt nagy taktikai csatára számít az elődöntőben, mivel mindkét vezetőedző, Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann is „arról híres, hogy taktikailag rengeteg variációra képes, folyamatosan változtatja a felállási rendet”.

Lőw Zsolt (Forrás: M4 Sport)

A PSG sérültjeiről a másodedző elmondta, Keylor Navas és Marco Verratti játéka erősen kérdéses, Thiago Silva és Kylian Mbappé viszont minden bizonnyal pályára léphet, akárcsak Ángel Di María, aki eltiltása után térhet vissza.

Lőw Zsolt szerint Neymarral szemben hatalmasak az elvárások a klub és a közvélemény részéről, a brazil sztár azonban felnőtt a szerepéhez. „Ami miatt eddig nem nőtt teljesen fel, azok a sérülések, amelyek folyamatosan hátráltatták a karrierje során. Most azt gondolom, hogy a Covid okozta nehézségek ellenére jól fel tudott készülni, egyre jobb formában játszik, szerintem elkezdett felnőni, komoly a gondolkodása, komolyak a tervei, nagyon fókuszáltnak és koncentráltnak látom, az Atalanta ellen Mbappé és Di María hiányában próbálta egyedül cipelni ezt a nagy terhet, és emellett tudott ilyen szenzációs játékot nyújtani. Bízom benne, hogy a Lipcse ellen már nemcsak a mezőnybeli munkája fog kidomborodni, hanem eredményes is lesz.”

A tréner az interjúban elárulta, a közelmúltban több vezetőedzői felkérése is volt, de szerinte jól döntött, hogy nem kapkodta el a döntést és egyelőre maradt a PSG-nél Thomas Tuchel segítőjeként.

„Nem titok, hogy az elmúlt hónapokban egyre sűrűbbek voltak a felkérések vezetőedzői posztra, az érdeklődés egyre nőtt. De ahogy eddig is jól meggondoltam és megválasztottam a lépéseimet, ezután is ezt fogom tenni és nem fogom elkapkodni. Gondoljunk bele, ha elvállalom a Hoffenheim vezetőedzői posztját, akkor most két kupagyőzelemmel és egy Bajnokok Ligája-elődöntővel lennék szegényebb, ráadásul cserben hagytam volna a csapatomat. Úgyhogy szerintem jó döntés volt itt maradni és azért küzdeni, hogy a lehetséges legnagyobb trófeát, a Bajnokok Ligája-serleget megnyerjük.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További hírek