Musorujsag
Élő Eredmények
 

Megsemmisítő vereséget mért a Bayern München a Barcelonára

Megsemmisítő vereséget mért a Bayern München a Barcelonára

m4sport.hu
A Bayern München megsemmisítő, 8–2-es vereséget mért a Barcelonára, így bejutott a négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A katalán csapat története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el.

Korán vezetést szerzett a bajor gárda: gyors ellentámadás végén egy 16-oson belüli kényszerítő után a 113. BL-meccsét játszó – és ezzel Philipp Lahmot maga mögé utasítva a német rangsor élére lépő – Thomas Müller vette be honfitársa, Marc-André ter Stegen kapuját. Mindössze három percet kellett várni az egyenlítésre, az ugyancsak német válogatott hálóőr, Manuel Neuer kapuját is müncheni játékos vette be: Jordi Alba centerezése után az osztrák védő, David Alaba lőtt a léc alá. A tizedik perc megkezdésére pedig már a katalánok is előnyben lehettek volna, ám Lionel Messi középre csavart beadása, amelyhez senki nem tudott hozzáérni, a kapufán csattant.

A nagy iramú találkozón felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 20. perc végén pedig újfent a 250. BL-meccsét játszó Bayern vezetett Ivan Perisic éles szögből leadott lövése után. Noha Ter Stegen nagyot védett, a játékrész derekára kétgólosra hízott a német bajnok és kupagyőztes előnye: látványos passz után Serge Gnabry volt eredményes. Sőt, fél óra elteltével Müller közelről ismét gólt szerzett, az egyenes kieséses szakaszban 23. alkalommal talált be a világbajnok támadó, ezzel harmadik Cristiano Ronaldo (67) és Messi mögött (47). A labdabiztosan játszó, határozottan letámadó bajorok kézben tartották a mérkőzést, ennek hatására a Barcelonánál sorra jelentkeztek a pontatlan passzok, rossz labdakihozatalok.

Lionel Messi a Barcelona – Bayern München BL-negyeddöntőben 2020. augusztus 14-én (Fotó: EPA/Manu Fernandez/POOL)

A fordulást követően sem változott a játék képe, de Robert Lewandowski találatát les miatt nem adta meg a bíró, majd némileg váratlanul érkezett a barcelonai szépítés, Luis Suárez egyéni villanásával, pazar cselét követő góljával. A némileg feszültté, kapkodóvá váló összecsapásba Alphonso Davies csempészte vissza a futballt, a 19 éves kanadai a bal szélen bolondította meg Nélson Semedót, majd tökéletesen szolgálta ki Joshua Kimmichet.

A záró tíz percre fordulva a társak gólt lövettek a BL-ben már 14 találatnál járó Robert Lewandowskival. A gólpasszt a 75. percben pályára lépő Coutinho adta, a Barcelonából kölcsönbe érkezett középpályás röviddel később gyors egymásutánban kétszer maga is eredményes volt.

A Bayern fölényesen diadalmaskodott az ötszörös BL-győztesek csatáján, a pandémiát követő leállás utáni 13. tétmérkőzését is megnyerte sorozatban, megtartotta esélyét a triplázásra, és készülhet az elődöntőre, amelyben a szombati Manchester City-Olympique Lyon párharc továbbjutójával találkozik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol) 8-2 (4-1)
gól: Müller (4., 31.), Perisic (21.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.), illetve Alaba (7. – öngól), Suárez (57.)

csütörtökön játszották:
RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (0-0)

szerdán játszották:
Paris Saint-Germain (francia)-Atalanta (olasz) 2-1 (0-1)

szombaton játsszák:
Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 21.00

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1511056"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Megsemmisítő vereséget mért a Bayern a Barcára a BL-negyeddöntőben
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/08/08604288-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vertonghen a Benficáé
A Benfica leigazolta Jan Vertonghent; a lisszaboni együttes hároméves együttműködésben állapodott meg a világbajnoki bronzérmes belga labdarúgóval.
Külföldi futball