×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

"Simeone sem érinthetetlen" - mondta az Atlético elnöke

Enrique Cerezo, az Atlético Madrid elnöke szerint nem érinthetetlen a csapat vezetőedzője, Diego Simeone, de a csütörtök esti, Bajnokok Ligája-búcsút követően mégis az argentin szakember pártját fogta.

Az Atlético a lisszaboni negyeddöntőben 2-1-re kikapott a magyar válogatott kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzigtől. Cerezo csalódottságát fejezte ki, amiért nem jutottak elődöntőbe, és elismerte, hogy a vezetőedző rengeteg kritikát kapott, de – mint megjegyezte – ezekre elnökként nem fordít figyelmet.

“Simeone sem érinthetetlen, és a tegnapi mérkőzés kapcsán valóban sokan nem értettek vele egyet. A csapatot azonban ő választja ki, akinek ez nem tetszik, az vegyen magának egy saját klubot, vásároljon saját játékosokat és válassza ki a saját kezdőcsapatát” – nyilatkozta.

Simeone 2011 decemberében vette át az Atlético irányítását, a klub edzőinek örökrangsorában a kispadon töltött időt tekintve a második helyen áll. Az argentin tréner vezetésével a madridi gárda 2013-ban megnyerte a spanyol Király Kupát, 2014-ben a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát. A BL-ben kétszer volt döntős (2014, 2016), az Európa-ligát és az európai Szuperkupát egyformán két-két alkalommal (2012, 2018) hódította el. A La Liga elmúlt nyolc kiírásában dobogósként zárt.

“A negyeddöntőben a játék nem a terveink szerint alakult ugyan, és így most haza kell mennünk, de minden egyéb tekintetben meg kell őrizzük a higgadtságunkat. Jó a csapatunk, de ez nem a mi éjszakánk volt. Drukkereink most csalódottak, ami rossz, de az az igazság, hogy mi sem ilyen eredményre számítottunk. A futball azonban már csak ilyen, hogy ez mégis megtörténhet. Ennek ellenére jó szezont zártunk, a bajnokságban ismét dobogós helyen végeztünk és újra bejutottunk a BL-be, márpedig egyiket sem könnyű elérni” – nyilatkozta.

Simeone madridi szerződése 2022 nyaráig érvényes.

További hírek