Musorujsag
Élő Eredmények
 

A BL-győztes játékos a miniszterelnöktől kért engedélyt hazamenni

m4sport.hu
A miniszterelnök gratulált Davies BL-sikeréhez, a játékos cserébe azt kérte, hagy mehessen haza egy hétre.

Az idei Bajnokok Ligája szezon egyik legnagyobb felfedezettje Alphonso Davies, a Bayern München kanadai balhátvédje volt. Amellett, hogy remekül védekezik, a támadásokat is hatékonyan segíti. Nem véletlen, hogy a 19 esztendős játékos értéke két év alatt a hatszorosára nőtt.

A müncheniek vasárnap a PSG legyőzésével megnyerték a BL-t és a Daviesnek gratulálók között ott volt Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke is, aki történelmi pillanatnak nevezte a sikert, hiszen a játékos az első kanadai aki megnyerte a sorozatot.

A játékos megköszönte a gratulációt, majd odaírta, hagy mehessen haza egy hétre. Ennek apropóját az adja, hogy a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében az ország beutazási tilalmat vezetett be, mely minden külföldi állampolgárra vonatkozik, az országba csak kanadai állampolgárok és az állandó tartózkodási joggal rendelkező személyek utazhatnak be. A beutazási korlátozások alól kivételt képezők számára minden esetben kötelező a 14 napos házi karantén, melynek betartását a kanadai hatóságok ellenőrizhetik, megszegéséért pénzbírság vagy börtönbüntetés szabható ki.

További tartalmak