Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Leipzigben Gulácsi játszotta a legtöbbet a BL-ben

m4sport.hu
A Lisszabontól-Lisszabonig tartó sikersztoriban főszerepe volt a magyar kapusnak, aki 26 perc híján végig játszotta a sorozatot.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa bemelegít a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája elődöntő előtt. MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

Az idei BL-szezon egyik legnagyobb meglepetését a német RB Leipzig okozta, hiszen a német együttes egészen az elődöntőig menetelt, többek között a tavalyi döntős Tottenhamet és az Atlético Madridot is búcsúztatva.

A lipcseiek a G-csoport megnyerésével, a Benficát, a Zenitet és a későbbi elődöntős Lyont megelőzve, csoportelsőként jutottak a legjobb tizenhat közé.

A klub honlapja hosszasan értékeli a sorozatot, Lisszabontól-Lisszabonig címmel, hiszen első csoportmeccsüket épp abban a stadionban vívták a Benficával, melyben az elveszített elődöntőt is a PSG ellenében.

A honlap az értékelések mellett számos statisztikai mutatót is közzétett, melyekből kiderül, a csapatból Gulácsi Péter töltötte a legtöbb időt a pályán, összesen 874 percet. A magyar kapus mind a tíz meccsen játszott, és csak egyszer cserélték le. A Benfica elleni hazai találkozón Carlos Vinícius a 64. percben fejbe rúgta, így nem tudta folytatni a játékot.

A magyar válogatott kapusát Lukas Klostermann követi 810 perccel, majd Konrad Laimer következik, aki 717 percet volt a pályán.

A lipcseiek a 10 meccsükön hat győzelem mellett 2-2 döntetlent és vereséget tudnak felmutatni. Ezeken 16 gólt szereztek, melyeken hét ember osztozott. A legeredményesebbek Timo Werner, Marcel Sabitzer, Emil Forsberg voltak, ők 4-4 gólt lőttek.

További tartalmak