Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Rebrov tiszteli az ellenfelet, de esélyesnek tartja csapatát a továbbjutásra

Szerhij Rebrov (Forrás: fradi.hu)
A Ferencváros szerdán este Glasgowban mérkőzik a Celtic-kel a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében. A magyar bajnok vezetőedzője, Szerhij Rebrov és Botka Endre válaszolt az újságírók kérdéseire a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

A Ferencváros kedden kora délután érkezett meg a skóciai Glasgow-ba, ahol szerda este a Celtic ellen mérkőzik a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Az összecsapás előtt megtartották a szokásos sajtótájékoztatót, amelyen elsőként vezetőedzőnket, Szerhij Rebrovot kérdezhették az újságírók.

A szerdai, zárt kapus mérkőzésről:
“Nagyon fontos ez a mérkőzés mindkét csapatnak, és úgy gondolom, mindkét klub számára nehéz is lesz ez a találkozó. Ezen a szinten a Ferencváros és a Celtic számára sincsenek már könnyű összecsapások. Természetesen ismerem a Celtic szurkolóit, akár mondhatjuk, hogy előny lehet a számunkra, hogy nem lehetnek a stadionban. De én szeretek szurkolók előtt játszani, ilyenkor sokkal több szenvedély van a pályán is. A futball nem sokat ér a drukkerek nélkül. Jó lenne teltház előtt játszani, de így is a legtöbbet adjuk majd ki magunkból. Az üres stadionnal nem is kell foglalkoznunk, csak a saját feladatunkra szabad fókuszálni.”

Az egymeccses párharcról:
“Az, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, több felelősséget tesz a játékosok vállára. Jobban kell koncentrálniuk, nagyobb lesz a nyomás rajtuk.”

Az esélyekről:
“A Celtic intenzív, jó csapat, jól szerepel hazai pályán, és dominálja hazája bajnokságát, de a skót élvonal más, mint a nemzetközi porond. Az előző szezonban is nagyon erős csapatokkal játszottunk. Így lesz ez most is, de minden ország bajnoka jó játékerőt képvisel. Ismerjük a Celticet, tiszteljük az ellenfelet, de lesz esélyünk a szerdai összecsapáson.”

Szerhij Rebrov után a védő, Botka Endre szólt a várható mérkőzésről:
“Nem gondolom, hogy előny számunkra, hogy nem lesznek szurkolók. Mindig is szerettem sok drukker előtt játszani. Egy játékost a szurkolók mindig motiválnak, akkor is, ha éppen ellene drukkolnak. Amikor egy mérkőzésen kell továbbjutni, az sokkal nehezebb, hiszen nincs helye a hibának, nagyon koncentráltnak kell lenni, erre az egy meccsre kell összpontosítani minden energiánkat. Igaz, hogy több időnk volt készülni, mint az ellenfélnek, amely játszott a hétvégén. Többet tudtunk pihenni, de azért, mert a Celtic játszott, nem hiszem, hogy fáradtabb lenne. Mi mindenesetre mindent megtettünk azért, hogy a legfrissebbek legyünk a meccsen. A szurkolóink otthon bíznak benne, hogy jó meccset játszunk a Celtickel, mi pedig mindent megteszünk majd a továbbjutásért.”

A Celtic-Ferencváros mérkőzés szerdán – magyar idő szerint – 20.45-kor kezdődik, a játékvezető a holland Allard Lindhout lesz.

További hírek