×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Tokmac: Sokat fejlődtünk, idén jobb esélyeink vannak a Dinamo ellen

Tokmac Nguen, a Ferencváros támadója. (Forrás: fradi.hu)
Visszavághat a Ferencváros a Dinamo Zagrebnek a tavalyi kiesésért, miután a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében újra a horvát bajnokkal játszanak a fővárosi zöld-fehérek. Szerhij Rebrov játékosai bizakodva várják a mérkőzést.

Az elmúlt szezonban, 2019 augusztusában is a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában sorsolták össze a Ferencvárost a horvát Dinamo Zegrebbel. Akkor a horvát fővárosban a magyar bajnok biztató 1-1-s döntetlent ért el, a visszavágón viszont egyértelmű, 4-0-s győzelmet aratott az ellenfél, így az FTC végül az Európa Ligában folytathatta, ahol emlékezetes mérkőzéseket vívott.

A Ferencváros 26 éves támadója, Tokmac Nguen kiemelkedő teljesítményt nyújt eddig a BL-ben, hiszen a svéd bajnok Djurgardent az ő két góljával ejtette ki a csapat, majd a skót Celtic hálójába is betalált, így elévülhetetlen érdemei voltak a továbbjutásban.

A soron következő ellenfélt jól ismeri, hiszen ott volt a tavalyi meccseken, de úgy gondolja, hogy most jobb esélyei vannak az FTC-nek.

“Jól emlékszünk a Dinamo Zagreb együttesére, hiszen tavaly idegenben és a Groupama Arénában is megmérkőztünk ellene: Zágrábban remek eredményt értünk el, hazai pályán viszont vereséget szenvedtünk – emlékeztetett a támadó. – Ezúttal egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, melyet Budapesten rendeznek. A tavaly szerzett nemzetközi tapasztalat a hasznunkra vált, szerintem sokat fejlődtünk az előző idényhez képest, ezért úgy érzem, hogy az idén jobb esélyeink vannak a Dinamo ellen. Persze, ezzel együtt is nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Dinamo Zagreb egy nagyon jó csapat. Nem lesz könnyű dolgunk, de legutóbb a Celtic elleni mérkőzésen is bebizonyítottuk, hogy magasabban jegyzett csapatok ellen is képesek vagyunk megállni a helyünket.”

Roko Baturina, a Ferencváros horvát légiósa pályafutása során játszott már a Dinamóban, ezért kifejezetten örült a sorsolásnak, és ToKmachoz hasonlóan hiszi, hogy a magyar bajnok képes lehet túljutni a horvátokon, függetlenül attól, hogy egy nagyon jó csapat.

“Boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a Dinamo Zagreb lesz az ellenfelünk a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Számomra extra motivációt jelent, hogy a korábbi klubom ellen készülhetek. A Dinamo remek klub, de a Ferencváros éppen legutóbb, a Celtic ellen bizonyította be, hogy bárki ellen lehet esélye. Nem félünk a Dinamótól! Ezúttal is egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, hazai pályán, a Groupama Arénában fogadjuk majd a zágrábi csapatot. Hogy ez előnyt jelenthet-e? Mindig jobb, ha a saját stadionodban játszhatsz” – tekintett a BL-meccs elé Baturina.

További hírek