Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az FTC játékosai biztosak abban, hogy a Dinamo komolyan veszi őket

Az FTC játékosai biztosak abban, hogy a Dinamo komolyan veszi őket

m4sport.hu/fradi.hu
A Ferencváros játékosai nagy várakozással néznek a szerda esti, horvát Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező elé, amelyet este hétkor a Groupama Arénában rendeznek. Cél: a BL-rájátszásába jutás, amely ezúttal egy mérkőzésen dől el.

A mérkőzést megelőzően a fővárosi klub honlapjának négy futballista is nyilatkozott várakozásairól.

A horvát sajtó hangneme alapján egyértelműen kiderül, hogy a Dinamo nem fogja félvállról venni a Ferencvárost, amely az elmúlt szezonban és hetekben is tiszteletreméltó eredményeket mutatott fel.

A magyar bajnok játékosai is úgy gondolják, hogy a jól ismert ellenfél labdarúgói nem számítanak könnyű mérkőzésre Budapesten.

„Az, hogy a Dinamo Zagreb és a horvát média is nagy tisztelettel beszél a Ferencvárosról, nemcsak nekünk, de az egész magyar labdarúgás megítélésének jót tesz. A tavalyi és az idei nemzetközi szereplésünkkel elértük, hogy már nem kiscsapatként kezelnek minket Európában. Erre minden magyar klub és minden magyar szurkoló büszke lehet” – kommentálta a Horvátországból érkező híreket a Ferencváros bombaformában játszó légiósa, Tokmac Nguen.

A csapat kapusa, Dibusz Dénes is úgy érzi, hogy a zöld-fehérek kivívták a tiszteletet a teljesítményükkel.

„Nem kezelhetnek le minket a horvátok, biztos vagyok benne, hogy komolyan fognak minket venni. Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt a biztató idegenbeli eredmény után hazai pályán alulmaradtunk, később eljutottunk az Európa Liga csoportkörébe, ahol több pontot sikerült szereznünk, biztosan ez is növelte a Dinamo felénk fennálló tiszteletét. Emellett azzal, hogy a BL-selejtező előző fordulójában a Celtic ellen sikerült továbbjutnunk, olyan eredményt értünk el, amelyre sokan felkapták a fejüket. Szerintem ezután már egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy lekezelje a másikat, főleg a selejtezősorozat ezen szakaszában, amikor még mindig csak egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról. Ahogy a Dinamónak, úgy nekünk is a továbbjutás kivívása a célunk, tudjuk, hogy ezt csak maximális koncentrációval érhetjük el.”

Az FTC brazil támadója, Isael ne foglalkozott a kívülről érkező hírekkel, inkább azt tartja fontosnak, hogy szerdán este úgy teljesítsenek, hogy álmaikhoz közelebb kerülhessenek.

„Minden mérkőzés egy külön történet. Az idei párharcunk egyetlen budapesti meccs alapján dől el, már csak azért is más mérkőzésre számítok, mint a tavalyiak – árulta el Isael. – Tisztában vagyunk a Dinamo Zagreb erősségeivel, tudjuk, hogy egy remek csapattal állunk szemben, én azonban hiszek a csapatomban. Azért fogunk küzdeni, hogy szerda este egy lépéssel közelebb kerüljünk az álmunkhoz, azaz a Bajnokok Ligája csoportköréhez.”

Varga Rolandot sem érdeklik különösebben a horvát sajtóban írottak, leginkább a visszavágás fűti, miután az elmúlt szezonban pontosan a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében találkozott a két csapat, akkor a horvát első lépett tovább 5-1-s összesítéssel, majd a csoportkörig is eljutott.

„Persze jólesik, hogy valamelyest tartanak a Fraditól, de ezzel nem szabad foglalkoznunk – mondja ezt már Varga Roland. – Az a feladatunk, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt nyújtva visszavágjunk a tavalyi vereségért és kiharcoljuk a továbbjutást.”

A mérkőzést szerdán este 19 órakor az M4Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: A Ferencváros támadója, Tokmac Nguen kiemelkedett a csapatból a Celtic elleni BL-selejtezőn. (Forrás: fradi.hu)

További tartalmak