Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Fradi visszavágott a Dinamónak, karnyújtásnyira a BL-csoportkör

A Fradi visszavágott a Dinamónak, karnyújtásnyira a BL-csoportkör

m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán 2–1-re legyőzte a horvát bajnok Dinamo Zagrebet, így a zöld-fehérek bejutottak a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásába, illetve győzelmükkel biztosították részvételüket az Európa Liga csoportkörében.

Szerhij Rebrov együttese így a BL playoff körében lesz érdekelt, ahonnan a párharc győztese a BL, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelhet.

A zöld-fehérek a BL-csoportkörbe jutásért a norvég Molde csapatával találkozik, az a párharc már két mérkőzésen dől el.

Bajnokok Ligája-selejtező 3. forduló:
Ferencváros – Dinamo Zagreb (horvát) 2–1 (1–1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerzők: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.) illetve Uzuni (23. – öngól)

sárga lap: Boli (67.), Nguen (78.), Frimpong (79.), Civic (87.), illetve Gojak (61.), Jakic (81.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 25.), Blazic, Kovacevic (Frimpong, 73.), Civic – Sigér, Somália, Haratin – Nguen, Boli (Isael, 67.), Uzuni

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 71.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic

A találkozót ugyan zárt kapuk mögött rendezték meg, de a Groupama Aréna közvetlen közelében több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze, akiknek bíztatása „eljutott” a játékosokhoz, mert a stadionban is lehetett hallani a kívülről jövő hangokat.

Nem kellett sokat várni arra, hogy még hangosabban szóljon az Üllői út: a második percben, első támadásából gólt szerzett a Ferencváros, a sérüléséből hétvégén a Paks ellen visszatért Lovrencsics Gergő ért fel és fejezte be tökéletesen az akciót.

A horvátok rögtön a középkezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és néhány perc alatt két hatalmas helyzetet is elpuskáztak. A horvátok fölénye a játékrész közepén góllá érett, igaz, egyenlíteni egy pontrúgás utáni öngóllal sikerült a vendégeknek. A Ferencváros ráadásul elvesztette kapitányát, a gólszerző Lovrencsics korábbi sérülése ugyanis vélhetően nem jött teljesen rendbe, és cserét kért.

Az egyenlítés után kissé visszavett a Dinamo, ez pedig lehetőséget adott a hazaiaknak a labdabirtoklásra és a helyzetek kialakításra: egyet sikerült is összehozniuk, de az öngólt vétő Myrto Uzuni elhibázta a nagy lehetőséget.

A második játékrész első tíz percében újra következtek a vendéghelyzetek, a Ferencváros csak a kontrákban bízhatott és ez be is jött: a 65. percben Uzuni gyorsaságát kihasználva csapott le a labdára és passzolt higgadtan a hálóba.

A hátralevő időben a horvátok ugyan hajtottak az egyenlítésért, de a Ferencváros magabiztosan védekezett, Dibusznak is volt még egy nagy védése.

A hazai játékosok a lefújást követően nem az öltözőbe mentek, hanem a stadion kijáratához sétáltak, ahol a lelkes tömeg éltette őket.

Meccs utáni értékelések:

Sergei Rebrov értékelése:

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1532611"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Fradi és a Dinamo Zagreb BL-selejtezője
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/09/D_KOS20200916004-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak