×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Rebrov: Nagyon büszke vagyok a játékosokra és arra, hogy itt lehetek

Szergej Rebrov érthető büszkeséggel beszélt csapata teljesítményéről, miután a Molde ellen kiharcolta a Bajnokok Ligájába jutást.

Az ukrán szakvezető azzal kezdte, hogy nagyon büszke a futballistáira, akik teljes mértékben megérdemelték a továbbjutást. „Az utolsó tíz perc az elképesztő volt – utalt a 0-0-ra végződő visszavágó kiélezett hajrájára. – De bírták a játékosok, nagyon keményen dolgoztak végig az egész mérkőzésen.”

Rebrov a körítésre is kitért. „Nagyon jó volt látni kint a szurkolókat. A Ferencváros egy történelmi klub. Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek. Nagyon várjuk, hogy méltóképpen képviseljük Magyarországot Európa elitsorozatában.”

Koncentráltság, céltudatosság, fejlődni vágyás – ezeket említette a siker alapfeltételei ként. „Tavaly Európa-liga, most Bajnokok Ligája, nem is tudom melyik csapat képes két éven belül ilyen nagyot előrelépni.” A BL-csoportkörre nem fogalmazott meg konkrét elvárást, de nem felejtette el megemlíteni, ha nem kapna kellő tiszteletet és félvállról vennék a csapatát, akkor azzal élni fognak.

A csapatkapitány, Lovrencsics Gergő alig jutott szóhoz. „Nem is lehetett volna nehezebb sorsolásunk, de ez a csapat megmutatta, hogy amióta Szergej megérkezett hozzánk, a csapat teljesen átvette a filozófiáját, tudatosan építkeztünk, nem nyáron, a selejtezők előtt cseréltünk öt-hat játékost, hanem már télen felkészültünk rá, úgy próbáltuk építeni a csapatot, hogy nyárra már összeálljon. Tavaly ez az Európa-liga csoportkör volt az eredménye, most a Bajnokok Ligájáé.”

„Ez a két év is mutatja – folytatta–, hogy most már nem szabad minket lenézni, nem lehet minket félvállról venni, bebizonyítottuk, hogy igenis helyünk van Európában, szeretnénk a jövőben is folyamatosan szerepelni akár az Európa-ligában, akár a Bajnokok Ligájában. Az utolsó két mérkőzés alapján szerintem megérdemeltük, aki idegenben tud három gólt rúgni, az hazai pályán nem fog elbukni, bár az utolsó tíz perc meleg volt, megmondom őszintén, féltem, hogy valahogy egy megpattanó bemegy, de ez is mutatja, hogy a jó csapatnak szerencséje is van. Nagyon nagy dolgot tettünk 25 év után.” ​

Dibusz Dénes nagy mentése a végjátékban kulcsfontosságúnak bizonyult. „Fontos védést tudtam bemutatni, örülök, hogy a stoplim elérte a labdát. Nagyon nehéz meccs volt és hihetetlen érzelmek szabadultak fel a lefújás után. Nehéz ezt most felfogni” – mondta.

„Ha meg lehetne írni a történetemet, ennél szebben nem lehetne – foglalta össze saját sorsa alakulását Sigér Dávid. – Azt szokták mondani, minél többet kell küzdeni egy sikerért, annál édesebb az íze, és hát, ez most nagyon édes.” A középpályás, aki két év alatt a kieső Balmazújvárosból a BL főtáblájáig jutott, eddig nem is gondolkodott azon, mely nagycsapattal találkozna szívesen a csoportköben, annyira koncentrált a konkrét feladatra. „Most megbeszéljük, milyen sorsolást szeretnénk” – mosolygott.

A BL csoportkörének sorsolását az M4 Sport és az m4sport.hu csütörtökön 17 órától élőben közvetíti.

További hírek