Musorujsag
Élő Eredmények
 

Akár egy Bayern, Barca, Internazionale hármas is összejöhet a Fradinak

m4sport.hu
Világsztárok sokaságát ugyanúgy hozhatja a Fradi BL-szereplése, mint nem túl jól csengő, de úgy is bombaerős csoportot.
A ferencvárosi Lovrencsics Gergő ünnepel a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában a norvég Molde ellent játszott zárt kapus mérkőzés után. A zöld-fehérek ezzel huszonöt év után újra bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe. MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros kedden kiharcolta a csoportkörbe jutást a Bajnokok Ligájában, miután 0-0-s döntetlent játszott a Moldével, így a múlt heti, norvégiai első meccsen elért 3-3-mal, idegenben lőtt gólokkal jutott be – 25 év után újra – a BL elitmezőnyébe.

Amint azt a találkozó után az M4 Sport kamerái előtt a játékosok elmondták, örülnek, hogy idén nem a tévében kell nézniük a csoportmeccseket, de eddig nem foglalkoztak vele, kik lehetnek az esetleges ellenfelek.

Jelenleg csak az 1., és a 2. kalap mezőnye ismert teljesen, mert a szerdai visszavágók eredményei még befolyásolhatják, hogy a továbbjutó csapat a 3., vagy a 4. kalapba kerül. A sorsolást – melyet az FTC a negyedik kalapból vár – csütörtökön 17 órától tartják Nyonban, és az M4 sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A Fradi kaphat olyan csoportot is, melyben mindhárom ellenfél magyarországi fellépése kétszer megtöltené nem csak a Groupama, de a Puskás Arénát is, ugyanakkor összejöhet olyan csoport is, amely egyetlen világsztárt sem hozna Budapestre.

Hiszen az eddig ismert besorolás szerint összejöhet akár egy Bayern München, Barcelona, Internazionale hármas, vagy éppen egy Liverpool, Atlético Madrid, Leipzig trió is, de egy PSG, Manchester City, Atalanta összetételű csoport sem lenne egyszerű. Ugyanakkor egy nem annyira jól csengő, Porto, Sahtar Donyeck, Olympiakosz csoportba is kerülhet a Fradi.

De visszaköszönhet a múlt is, hiszen könnyedén a Fradi ellenfele lehet a Rel Madrid-Ajax kettős, mint voltak 1995-ben, amikor a zöld-fehérek első magyar csapatként feljutottak a BL-főtáblára.

Külön érdekesség lenne, ha a harmadik kalapban lévő Leipzig (Gulácsi Péter) vagy a továbbjutás esetén szintén odarangsorolt Salzburg (Szoboszlai Dominik) érkezne, miként a zöld-fehérek vezetőedzőjének, Szerhij Rebrovnak is érdekes lenne összecsapni korábbi klubjával, a Dinamo Kijevvel.

Az eddig ismert kalapok:
1. kalap:
Bayern München (német), Sevilla (spanyol), Real Madrid (spanyol), FC Liverpool (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), FC Porto (portugál)
2. kalap:
FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Ajax Amsterdam (holland)
3. kalap:
Dinamo Kijev (ukrán), RB Leipzig (német), Internazionale (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Lazio (olasz), Atalanta (olasz)
4. kalap:
FC Bruges (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Istanbul Basaksehir (török), Rennes (francia), Ferencváros (magyar)

A már biztos csoportkörös Lokomotiv Moszkva (orosz) és az Olympique Marseille (francia) besorolása attól függ, a szerdai pótselejtezőkből kik jutnak tovább.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:
Midtjylland (dán)-Slavia Praha (cseh)
Salzburg (osztrák) – Makkabi Tel-Aviv (izraeli)
PAOK (görög)-Krasznodar (orosz)

Az első kalapba a címvédő, valamint az Európa-liga legjobbja, továbbá a hat legmagasabban rangsorolt bajnokság első helyezettje kerül. A 2-4. kalap összetételét az UEFA-együttható határozza meg. Egy országból két csapat nem kerülhet azonos csoportba.

A csoportszakasz játéknapjai:
október 20. és 21.
október 27. és 28.
november 3. és 4.
november 24. és 25.
december 1. és 2.
december 8. és 9.

További tartalmak