Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA Twitter-üzenetben üdvözölte az FTC csoportkörbe jutását

Az UEFA Twitter-üzenetben üdvözölte az FTC csoportkörbe jutását

mti
Twitter-üzenetben köszöntötte a 25 év után újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Ferencváros labdarúgócsapatát az európai szövetség (UEFA).

„Köszöntünk újra itt, Ferencváros!” – írta a közösségi médiafelületen az UEFA, amely egy emlékezetes mérkőzést és eredményt is felidézett a magyar bajnok 25 évvel ezelőtti főtáblás szerepléséből.

Az európai szövetség az 1995. november 1-jén, az Üllői úton 1-1-es döntetlennel zárult FTC-Real Madrid csoportmeccs góljairól készült videót töltötte fel. Azon a találkozón Albert Flórián szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, akik sokáig vezettek, de aztán a 74. percben Raúl egyenlített, és ezzel beállította a végeredményt.

Az FTC továbbjutásának hírére szerte a világban felkapta a fejét a sajtó, például Kanadában is említést érdemelt.

Nem csak a csapattól, annak 12. tagjától, a szurkolóktól is elaléltak.

Borítókép: Budapest, 2020. szeptember 29. A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában a norvég Molde ellen játszott zárt kapus mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. A magyar bajnokcsapat a selejtező utolsó körének visszavágóján - a múlt heti idegenbeli 3-3-at követően - gól nélküli döntetlent játszott a norvég Molde együttesével, ezzel huszonöt év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak