Musorujsag
Élő Eredmények
 

Meghatározó BL-szereplők buktak el a selejtezőkben

m4sport.hu
Az elmúlt évek meghatározó BL-résztvevői közül kettőt is Ferencváros búcsúztatott a selejtezők során.
Joggal ünnepelhettek a Ferencváros szurkolói, hiszen csapatuk a Molde mellett igazi nagyágyúkat is búcsútatott a selejtezők során. MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros labdarúgócsapata kedden 0-0-s döntetlent játszott a norvég Moldével, ezzel kiharcolta a csoportkörbe jutást a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek a múlt heti, norvégiai első meccsen elért 3-3-mal, idegenben lőtt gólokkal jutottak be – 25 év után újra – a BL elitmezőnyébe.

Hogy ez mekkora eredmény, azt jól mutatja, hogy az idei szezonban milyen együtteseknek nem jött össze a főtáblás szereplés. Az már a selejtezők kezdetekor nyílvánvaló volt, hogy mindössze hat csapat juthat be a főtáblára, négyen a bajnoki ágról, ketten pedig a nem bajnoki ágról.

Összesen 55 csapat reménykedhetett, és a magyar bajnoknak négy fordulót kellett mennie ahhoz, hogy elérje célját. Szerhij Rebrov csapata a svéd bajnok Djurgardent, a skót bajnok Celticet, a horvát bajnok Dinamo Zagrebet és a norvég bajnok Moldét is búcsúztatta, amíg az első hármat egy meccsen, addig a norvég címvédőt oda-visszavágós párharcban.

Amint arról a zöld-fehérek honlapja beszámolt, a csapat teljesítménye azért is kiemelkedő, mert az általuk búcsúztatott együttesek közül kettő is állandó szereplőnek mondható a sorozatban. A skótok legutóbb 15 éve estek ki ennyire korán a BL selejtezőből, míg a Dinamo tavaly a csoportban 4-0-ra verta azt az Atalantát, amelyik végül a negyeddöntőig menetelt.

De rajtuk kívül is olyan együttesek fognak hiányozni, mint a török bajnok Besiktas, amelyik a 2013/2014-es szezon óta mindig ott volt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. Az egyik legnagyobb név a kimaradók közül a kétszeres BEK-győztes, 37-szeres portugál bajnok Benfica, 11 év után nem jutottak be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

De szintén hiányozni fog a szerb Crvena Zvezda vagy a lengyel Legia Varsó is, miként a belga Gent, vagy a Fradit a tavalyi El-csoportkörben megtréfáló bolgár Ludogorec is.

További tartalmak