Musorujsag
Élő Eredmények
 

Sigér: A magyar sporttörténelem részei lettünk

m4sport.hu
Kedden este a Ferencváros kiharcolta a norvég bajnok Moldéval szemben, hogy 25 év várakozás után újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepeljen. A fővárosi zöld-fehérek selejtezőbeli menetelésében elévülhetetlen érdemei vannak Sidér Dávidnak, elég csak a Celtic Parkban szerzett szép góljára gondolni a skót bajnok ellen.

Egyet már aludhatott a nagy sikerre a Ferencváros középpályása, aki az M4 Sportihíradójának boldogan adott interjút.

„Nagyon nagy volt a boldogság és öröm. Visszanézve a történteket, meg látva, hogy miket írnak rólunk, azt ember csak most kezdi feldolgozni, hogy mit értünk el. Ki kell emelni azt az építkezést és szervezettséget, ami megvan, amióta megérkezett Szerhij Rebrov. Úgy sikerült felépíteni minden, hogy akár egy ilyen sikert is elérhessünk. Amikor ideérkezett, ő hitt ebben, hogy valami nagyot alkothatunk itt, és tényleg, a vezetőségtől kezdve a játékosokon át, egészen a háttérben dolgozókig mindenki nagyon akarta a sikert. A szurkolókról sem feledkezzünk meg, akik ha élőben nem is szurkolhattak nekünk, de szintén akarták ezt, és üzenetekkel bombáztak minket, a különböző médiumokon keresztül, hogy mennyire akarják ők is azt, amit elértünk.”

Nagyot fordult a világ Sigér Dáviddal 2018. Június 2-a óta. Ekkor még a Balmazújváros játékosaként kiesett az első osztályból, ami – mint kiderült – végül az első lépés volt ehhez a nagy tetthez, amit az FTC-vel elért, azzal a klubbal, amelynek keddig 25 évek kellett várnia arra, hogy újra BL-csoportkör résztvevőnek mondhassa magát.

„Az egy olyan nap volt, amikor megváltozott az életem. Akkor azt gondoltam, hogy összedőlt a kártyavár, meg minden, amit építettem, de azóta, két év alatt nagyon som minden történt velem itt a Fradiban, elképesztő, hogy milyen meseszerű, ami történt, de megdolgoztam érte. Ugyanakkor nem szeretném, hogy most rólam szóljon a dolog, mert a csapatnak, a Fradinak a sikerét kell most méltatni, mert amit elértünk, abban nagyon sok ember munkája van. Látva, hogy 25 év távlatából hova jutottunk el, azt lehet mondani, hogy a magyar sporttörténelem részei lettünk” – mondta szerényen, a közben már a válogatottban is bemutatkozott labdarúgó.

Csütörtökön sorsolja ki az UEFA a csoportokat a Bajnokok Ligájában, a 29 éves futballista egyet biztosan állíthat, szeretne egy igazán nagy csapat ellen játszani.

„Elindult a fantáziálgatás, amint lefújták a meccset, és a többiekkel egybehangzóan azt kívánjuk, hogy legalább egy olyan topcsapat legyen a csoportunkban, amely tényleg a világ élvonalának képviselője, mint a Bayern München, Barcelona, Real Madrid és még sorolhatnám. De azt sem bánjuk, ha kettő ilyennel kerülünk szembe, mert ez a csoportkör már tényleg arról fog szólni, hogy minél több élménnyel gazdagodjunk, hogy olyan csapatok ellen játszhassunk, amelyeknek a színeiben sohasem adatna meg nekünk, hogy pályára lépjünk. Nem sok magyar játékosnak adatik meg, hogy ilyen színvonalat képviselő játékosok ellen játszhasson, szóval azt kívánjuk, hogy minél erősebb ellenfeleket kapjunk” – nézett a csütörtöki sorsolás elé Sigér.

További tartalmak