×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Második és harmadik hazai BL-csoportmeccsét tudná a Puskás Arénában játszani a Fradi

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros – tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára – ilyen van az MTK stadionjában is –, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére – fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

A helyszínnek azért van jelentősége, mert az UEFA döntése alapján októbertől a stadionok befogadóképességének 30 százalékáig mehetnek hazai nézők a válogatott mérkőzésekre, illetve a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportmeccseire, amennyiben a helyi egészségügyi rendeletek és kormányok zöld utat adnak. A Puskás Aréna több mint háromszor annyi nézőt tud fogadni, mint a Groupama Aréna.

A Ferencváros a Juventust, a Barcelonát és a Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. A csoportkör programját még nem hirdette ki az UEFA, csak azt tudni, hogy a hat fordulóját október 20-21-én és 27-28-án, november 3-4-én és 24-25-én, illetve december 1-2-án és 8-9-én rendezik.

További hírek