×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Orosz Pál: Ennél többet nem is kívánhattunk

A Ferencváros és a magyar labdarúgás számára is ünnep, hogy ilyen csapatokat és játékosokat láthat vendégül Budapesten – véli az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál, aki az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) értékelt a BL-csoportkör genfi sorsolását követően.

„Nekünk a tavalyi Európa Liga-szereplés után kimondott célunk volt, hogy idén bekerüljünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és ezt elértük. Fantasztikus sorsolást kaptunk, nagyon örülünk, hogy ilyen klubokat és játékosokat elhozhatunk Magyarországra. Ennél többet nem is kívánhattunk” – nyilatkozta a vezérigazgató az UEFA-nak , miután kiderült, a Juventus, a Real Madrid és a Dinamo Kijev lesz a Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája G jelű négyesében.

Orosz felidézte az 1965-ös Vásárvárosok kupáját, amelynek torinói döntőjében a Ferencváros (soraiban édesapjával, Orosz Pállal) 1–0-ra legyőzte a Juventust, ám ahogy fogalmazott, „azóta nagyon átalakult a labdarúgás, messze kerültünk egymástól”.

„Nekünk ez már örömjáték lesz – tette hozzá. – Reméltük, hogy hasonló, nagy klubokkal találkozunk. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal és hogy milyen esélyeink vannak, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy méltóképpen képviseljük a Ferencvárost és a magyar labdarúgást.”

A klubvezető kiemelte, nehéz sorozaton vannak túl a zöld-fehérek, hiszen a selejtező első köréből indulva olyan klubokat búcsúztattak, mint a Celtic, vagy a Dinamon Zagreb, de úgy érzi, készen állnak a csoportkörre is.

„A Dinamo Kijev is nagy játékerőt képvisel, és egy külön pikantériája is van a meccsnek Sergei személye miatt. Bár még nem beszéltem vele, de biztos vagyok benne, hogy ő is nagyon örül és álomszerűnek tartja a sorsolást” – utalt a Fradi vezetőedzőjének kijevi kötődésére (Rebrov játékosként és edzőként is szolgálta a Dinamót).

További hírek