×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Cristiano Ronaldo a Puskás Arénában térhet vissza a BL-ben

Nehezen elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo pályára lépjen a két hét múlva esedékes Juventus-Barcelona Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A portugál támadó szervezetében kimutatták a Covid-19 koronavírust, ezt követően elhagyta a portugál válogatott edzőtáborát. Az ötszörös aranylabdás tünetmentes, karanténban vonult.

fotó: MTI/EPA/Portugál Labdarúgó-szövetség/Diogo Pinto

A legfontosabb kérdés most, hogy mikor léphet legközelebb pályára.

Értelemszerűen a szerdai Portugália-Svédország Nemzetek Ligája-mérkőzésen nem lesz jelen, ahogyan a Juventus Crotone ellen hétvégi bajnokijáról és a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmérkőzésről is biztosan lemarad.

A Juventus a BL második fordulójában a Barcelonát fogadja, október 28-án.

Az UEFA előírásai szerint a koronavírus-fertőzésen átesett játékosoknak legalább egy héttel a BL- és EL-meccsek előtt negatív tesztet kell produkálniuk, azaz Ronaldónak nyolc nap múlva már negatívnak kellene lennie ahhoz, hogy 28-án engedjék játszani, erre pedig kevés az esély.

Így – ha semmilyen más sérülés nem szól közbe -, a reálisnak tűnő forgatókönyv, hogy Ronaldo a csoportkör harmadik fordulójában, a Ferencváros ellen lép pályára először BL-mérkőzésen a 20/21-es idényben, november 4-én, a Puskás Arénában.

További hírek