Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lovrencsics: Nem szabad megijedni attól, hogy Messi jön szembe​

M4 Sport
Lovrencsics Gergő szerint nem szabad megszepenni, hanem erőt kell meríteni abból, hogy a Ferencváros kedden a világsztárokkal felálló Barcelona ellen lép pályára a Camp Nouban a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A kedden 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Martí Zoltán, az M4 Sport helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a Ferencváros játékosai felszabadultan, remek hangulatban érkeztek meg a barcelonai szállodához, Szerhij Rebrov vezetőedző is rendkívül vidáman szállt le a csapatbuszról.

Lovrencsics Gergő elmondta, az ilyen mérkőzések előtt természetesen fokozottan kell készülni arra, hogy játékosként kivel kerülhet szembe a pályán. „Ansu Fati és Dembélé az a két játékos, aki a legtöbbet a balszélen játssza, de Destet is oda kell venni, aki jobblábasként balhátvédet játszik, hiszen a mai futballban már nemcsak egy szélsővel kerül szembe az ember, hanem a szélső védő is támogatja a támadásokat, tehát ilyenkor az egész baloldalt elemezzük, plusz természetesen Lionel Messit is.”

A Ferencváros védője hozzátette, a 20016-os Európa-bajnokságon volt már alkalma világsztárokkal, többek között Cristiano Ronaldóval „farkasszemet nézni”, ezekből a tapasztalatokból tud erőt meríteni a BL-meccsek előtt, de szerinte a többieknek sem szabad megszeppenni. „Senkinek sem szabad megijedni attól, hogy egy Lionel Messi jön vele szembe, ennek plusz erőt kell adnia, hiszen kik, ha nem ezek a világsztárok ellen tudjuk megmutatni, hogy mit tudunk?”

Dibusz Dénes szerint a pontszerzés óriási siker, szinte hihetetlen teljesítmény lenne, reálisan nézve a zöld-fehérek kapusa annak is örülne, ha jó mérkőzést tudnának játszani a jóval esélyesebb ellenfél otthonában. „Ha olyan szervezett játékot tudunk nyújtani, amilyet a selejtezőben vagy tavaly az Európa-ligában nyújtottunk, akkor azt gondolom, hogy tudunk egy jó meccset játszani velük és meccsben tudunk lenni velük.”

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője egyébként hétfői sajtótájékoztatóján nagyon jó csapatként jellemezte a Ferencvárost, amelynek nagyon jó támadójátékosai vannak. A holland szakember hozzátette, hogy a szombati El Clásico előtt nem áll szándékában pihentetni senkit, a legerősebb összeállításban szeretne pályára lépni.

„Csak azok fognak pihenni, akik nem alkalmasak a játékra, mert ez az első mérkőzésünk, ami nagyon fontos. Szombaton kikaptunk, és ilyenkor a legjobb, ha a következő meccset meg tudjuk nyerni. Ehhez komolyan kell készülnünk és egy igazán erős csapattal kell kezdenünk” – mondta Koeman az M4 Sportnak.

Martí Zoltán, az M4 Sport tudósítója hozzátette, a Barcelonában megszokotthoz képest visszafogott futballáz tapasztalható a katalán fővárosban. Ennek egyrészt az az oka, hogy a járvány miatt üresek az utcák, főleg a Camp Nou környéke kihalt, gyalogosokat alig látni, a csapat hivatalos üzletei ki sem nyitottak, a mérkőzésre sem gyártottak a két klub nevével ellátott külön sálakat.

A csekélyebb lelkesedés másik oka, hogy a klubnál szakmai, gazdasági és morális válság is tapasztalható: a Barca a hétvégén bombameglepetést okozva kikapott a Getafétól, a járvány miatt a klubnál 30 százalékkál tervezik csökkenteni a fizetésket, a vezetőség ellen pedig lázadoznak a szurkolók.

A helyi lapok ugyanakkor már hétfőn öt-hat oldalon keresztül foglalkoznak a Ferencvárossal, nagyon tisztelik a magyar klubot, megemlékeztek a mindkét klubban megfordult Kubala Lászlóról és Kocsis Sándorról is.

További tartalmak