Musorujsag
Élő Eredmények
 

Rebrov: Csak az utolsó percekben kapott két gól miatt vagyok csalódott

m4sport.hu
Dibusz Dénes szerint ha szerencsésebbek, meg tudták volna szerezni a vezetést.

A Ferencváros 5-1-es vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek keddi nyitányán. a vereség ellenére a magyar együttes szakvezetője és játékosai sem voltak csalódottak.

„Amikor frissek és egységesek voltunk, akadtak lehetőségeink, de a Barcával játszani nagyon nehéz. Megértem a játékosaimat, ez volt számukra az első ilyen tapasztalat. Próbáltunk minél magasabban letámadni, de a Barcelona nagyon magas szintet képvisel. Csak az utolsó percekben kapott két gól miatt vagyok csalódott” – értékelt a mérkőzés után Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek mestere az M4 Sportnak.

Rebrov az MTI-nek hozzátette, a Barcelona vezető gólját követően többet engedtek a riválisuknak, mint kellett volna. A tréner megjegyezte, megpróbáltak szervezetten védekezni, de a katalánoknak ezt sikerült feltörniük és főként labdavesztések után föléjük kerekedtek. Megjegyezte, a kiállítás után megpróbálták nyomás alá helyezni ellenfelüket, de a Barcelona olyan klasszisokkal rendelkezik, aki ilyen helyzetben egy az egyben is meg tudják oldani a párharcokat.

„Nagyon jól kezdtünk. Ha picit szerencsésebbek vagyunk, meg tudtuk volna szerezni a vezetést. Negyed óra után kezdtek fölénk kerekedni, nem értünk úgy oda, megmutatkoztak az egyéni képességek. Sajnálom, hogy ilyen nagy arányú vereség lett a vége, de szerintem nincs okunk szégyenkezni. A kiállítás után bíztam benne, rúgunk még egyet, vagy tudjuk tartani az eredményt, de két klasszis teljesítmény után még növelni tudták a különbséget” – mondta a találkozón több nagy bravúrt is bemutató Dibusz Dénes, a Fradi kapusa.

Sigér Dávid, a Ferencváros válogatot középpályása kiemelte, felemás érzései vannak a találkozó után. „Nem tudom, kaptunk-e ki ennyi góllal, mióta itt vagyok a Fradinál, de nyilván soha nem játszottunk még a Barcelonával. Reálisan van ekkora különbség a két csapat közt. Elképesztő, labdával milyen jók voltak. Ha ritmust váltottak, akkor volt bajunk” – mondta az M4 Sportnak.

Az MTI-nek nyilatkozva Sigér hozzátette, a Barcelona a második félidőben érezhetően ritmust váltott, és rendkívül nehéz volt megszerezni a labdát, ugyanakkor felemelő, megtisztelő és inspiráló érzés volt ebben a stadionban egy ilyen csapat ellen pályára lépni.

Frenkie de Jong a Barcelona és Franck Boli, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen. MTI/AP/Joan Monfort

A zöld-fehérek egyik legjobja Nguen Tokmac úgy vélte, megmutatták, hogy tudnak futballozni, voltak jó pillanataik, de bebizonyosodott, miért a Barcelona a világ egyik legjobb csapata.

„Nem lepett meg a Ferencváros, tudtam, hogy jó csapat, de még tíz játékossal is kétszer betaláltunk, ami pontosan azt mutatja, hogy van ambíció a csapatban. Piqué kiállítása túlzó döntés volt. Összességében boldog vagyok, most pedig van időnk elég, hogy felkészüljünk a Real Madrid elleni szombati El Clásicóra” – mondta Ronald Koeman, a hazaiak holland szakvezetője.

A katalánok edzője hozzátette, jó mérkőzést játszottak, bár kicsit nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát és hagyták játszani a Ferencvárost a találkozó elején. Megjegyezte, ez történik ha lejjebb adnak abból a nyomásgyakorlásból, ami a Barcelona játékát jellemzi. A holland tréner a második félidőben már egy igazán jól futballozó hazai csapatot látott, amely emberhátrányban is bizonyított.

„Tudtuk, hogy a Ferencváros jó csapat, nem fél attól, hogy futballozzon, vannak gyors játékosaik. Összességében mi voltunk a jobbak, uraltuk a meccset, megérdemelten győztünk. Csapatként jó ez a Ferencváros, tiszteljük őket és gratulálunk nekik” – mondta Miralem Pjanic, a hazaiak középpályása.

További tartalmak