×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

A Dinamo Kijev mestere az FTC-ről: Ütőképes csapat

Budapest, 2020. október 27. Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti napon tartott budapesti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2020. október 27-én. MTI/Kovács Tamás
Szerdán este kilenckor az ukrán Dinamo Kijevet fogadja a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a Dinamo részéről a vezetőedző Mircea Lucescu mellett a középpályás Vitalij Bujalszkij válaszolt az újságírók kérdéseire. A mérkőzést at M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A Dinamo Kijev román trénerétől először a pozitív koronavírus-tesztet produkáló kapus, Hrihorij Buscsan és a hátvéd, Vitalij Mikolenko hiányáról kérdeztek az újságírók.

“Mindig nehéz, amikor veszteség éri a csapatot egy fontos mérkőzés előtt, ám ez egyben jó lehetőséget kínál a többi játékos számára, hogy megmutassa magát a Bajnokok Ligájában – mondta el Mircea Lucescu, aki kérdésre válaszolva kitért a Fradi játékosállományára is. – Játékosokat nem szeretnék kiemelni a Ferencvárosból, de azt látni kell, hogy nagyot nőtt a keret minősége. Sok pénzt fektettek be a klubba, minőségi játékosokat igazoltak. Ütőképes csapat. Ezzel szemben a Dinamo Kijev az utóbbi időkben nehéz utat járt be, anyagi gondok sújtották, sok játékost veszített. Ugyanakkor az akadémiánknak köszönhetően több fiatalt tudtunk adni az első csapatnak.”

A 27 éves Bujalszkij magabiztosan állt hozzá a szerdai mérkőzéshez, szerinte az egész csapat motiváltan készül az FTC ellen, amely ellen a 3 pont megszerzése a legfontosabb.

“Remélem, hogy szerdán jó teljesítményt nyújtunk majd és pozitív eredményt értünk el. Csak a győzelemre játszunk – szögezte le a sajtótájékoztatón Bujalszkij -. Valamennyien nagyon motiváltan készülünk, szeretnénk megmutatni, hogy nem félünk a Ferencváros szurkolóitól és a szerdai mérkőzéstől sem.”

Hogy miért kiemelten fontos a kijevi klub számára a magyar bajnok elleni mérkőzés, arról mindent elmond Lucescu korábbi nyilatkozata, amelyet a román tévének adott. Véleménye szerint a Juventus és a Barcelona más szintet képvisel mint a Dinamo és a Ferencváros, utóbbi két csapat a harmadik hely megszerzéséért küzdhet egymással a csoportban.

“A Juventus és a Barcelona minden probléma nélkül jut tovább a csoportból, mi pedig igyekszünk olyan teljesítményt nyújtani, ami a klubhoz méltó. Nem gondolom, hogy meglepetés születne a négyesben, a Juventus és a Barcelona is jobb, mint mi, vagy a Ferencváros.”

További hírek