Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Fradi a Dinamo Kijev ellen

m4sport.hu
Az első félidőben jobban és eredményesebben játszott az ukrán együttes. A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb volt, a Fradi pedig remek hajrájával itthon tartott egy pontot.

A Ferencváros hazai pályán kétgólos hátrányból egyenlítve játszott 2-2-es döntetlent szerdán az ukrán Dinamo Kijevvel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában. Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában, amely a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezt megelőzően 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.

Bajnokok Ligája, G csoport, 2. forduló:
Ferencváros-Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (0-2)
Groupama Aréna, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Nguen (59.), Boli (90.), illetve Cigankov (28., 11-esből), De Pena (41.)
piros lap: Szidorcsuk (86.)
sárga lap: Somália (12.), Heister (21.), Haratin (27.), Laidouni (71.), Nguen (72.), illetve Szidorcsuk (52., 86.), Bujalszkij (76.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Somalia, Sigér (Mak, 73.), Haratin (Laidouni, 65.) – Zubkov, Isael (Boli, 73.), Nguen

Dinamo Kijev:
Bojko – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Karavajev – Bujalszkij (Garmas, 81.), Szidorcsuk, Saparenko (Baluta, 89.) – Cigankov (Rodrigues, 93.), Szuprijaha (Verbic, 89.), De Pena

I. félidő:
28. perc: egy balról keresztbe átívelt labdát fejeltek vissza az ukránok, Zabarnyij kapáslövésébe a bevetődő Haratin kézzel ért bele. A szlovák bíró habozás nélkül a 11-es pontra mutatott, a büntetőt Cigankov higgadtan a jobb alsó sarokba gurította (0-1).
41. perc:  Bujalszkij lépett ki a leshatáron a jobb szélen, középre adott, Lovrencsics becsúszva próbált menteni De Pena elől, de csak minimálisan tudott a labdához érni, így a támadónak nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia (0-2).

II. félidő:
59. perc: Zubkov passzolta be a labdát Nguennek a 16-oson belülre, a támadó háttal a kapunak vette át, majd fordulásból nagy erővel a jobb sarok felé lőtt, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1-2).
90. perc: Mak gyengécske szabadrúgása Laidouni elé pattant a 16-oson belül, a középpályás ugyancsak rosszul találta el a labdát, de így lett tökéletes Bolinak, aki öt méterről bevetődve a hálóba lőtt (2-2).

„Megfogyva bár, de törve nem…” – utalt a ferencvárosi szurkolótábor a Szózat egy sorával arra, hogy a vírushelyzet miatt csak a stadion egyharmadában lehettek nézők, ugyanakkor a szerencsés jelenlévők már jóval a kezdőrúgás előtt remek hangulatot teremtettek.

Nagy iramban indult a találkozó, az első kapura lövést Isael eresztette meg a 7. percben. Az első nagy helyzetre a 19. percig kellett várni, ekkor Karavajev tört a 16-oson belülre, de közeli lövésére Dibusz leért. A 28. percben a vendégek büntetőből megszerezték a vezetést és magabiztosan futballoztak, a Ferencváros közel sem tudott olyan veszélyes helyzeteket kialakítani, mint múlt kedden Barcelonában. A hazaiak a legrosszabbkor, néhány perccel a szünet előtt kapták a második gólt, így nehéz helyzetből várták a folytatást.

A fordulást követően kényelmes tempóra váltott a Dinamo, volt, hogy percekig járatták hátul a labdát. Ez a stílus gyorsan megbosszulta magát, igaz, Nguen fantasztikus szépítő gólja egyáltalán nem volt benne a levegőben. A szépítés után sem változott a játék képe, a Ferencváros minimális kockázatot vállalt fel a támadásoknál, kivárásra játszott. Rebrov a 73. percig várt, ekkor Mak és Boli személyében két támadót cserélte be, a középpályáról pedig Sigért „áldozta fel”.

A Ferencváros fokozta a nyomást az ukrán kapura, melynek eredményeként a 86. percben Szidorcsuk kiállítását követően emberelőnybe került, amit néhány perccel később kihasznált Boli révén.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1558501"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Fradi kétgólos hátrányból mentett pontot a BL-csoportkörben
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/10/DEBRE20201028016-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak