Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Liverpool legendája megvédte Benzemát: "Segíteni akart a csapatnak"

m4sport.hu
Jamie Carragher védelmébe vette Karim Benzemát, a Real Madrid csatárát, aki egy a játékoskijáróban készült videofelvétel szerint a Mönchengladbach elleni BL-mérkőzés második félideje előtt azt mondta franciául csapattársának, Ferland Mendynek, hogy ne passzolja a labdát Vinícius Jr-nak.

Az RMC által közölt felvétel és az elhangzottak pillanatok alatt bejárták a sajtót és a közösségi oldalakat.

Egy hosszabb videón az is látható, hogy már a pályán a három játékos beszélget egymással, de az akkor elhangzottakról nem tudni.

Az Opta statisztikája szerint Benzema egyetlen egyszer sem passzolt Viníciushoz a második félidőben, Mendy háromszor. A brazilt a 70. percben cserélte le Zidane, Eden Hazard váltotta.

fotó: EPA/SASCHA STEINBACH

A mérkőzés hajrájában 0-2-ről egyenlítő Real Madrid első gólját szerző Benzema szerdán Instagram-oldalán reagált egy üzenettel: „A kutyák ugatnak, a 9-es meg megy tovább” – írta egy képhez, amelyen gólját ünnepli.

A CBS Sports stúdiójában a Liverpool korábbi védője, Jamie Carragher osztotta meg véleményét az esetről. Védelmébe vette Benzemát, szerinte ilyen esetek gyakran előfordulnak, azért mondta amit, mert a csapat érdekeit nézte, a különbség annyi, hogy Benzema szavait mindenki hallhatta.

Carragher úgy véli, a Benzema és Mendy közötti beszélgetés része egy csapat életének.

fotó: EPA/SASCHA STEINBACH

„Amit Benzema mondott, pályafutásom során én is mondtam másról és garantálom, hogy rólam is mondták csapattársak.”

„Az esetet két oldalról lehet nézni. Az egyik verzió, amikor azért mondja ezt egy játékos, mert jót akar a csapatnak, és szerintem Benzema esetében erről van szó.”

„Használd a fejed, látod milyen gyengén játszik, keress mást a labdával. Persze, ha ott áll melletted passzolj neki, de ha nincs ott keress más megoldást. Még az is lehet, hogy ő maga sem akarja a labdát, mert tudja és érzi, mennyire nem megy neki.”

„A másik lehetőség, mivel két támadóról van szó, ha Benzema azért mond ilyet, mert csak magának akarja a labdát, mert ő akar gólt szerezni. Ha ilyesmi történik, az nem ideális egy csapaton belül.”

„De ha egy olyan csapattársról van szó, aki szenved a pályán, én is mondtam hasonlót csomószor, félidőben vagy edzésen akár. Például a kapusnak, hogy kinek dobja ki a labdát és kinek ne. Ha a balhátvéded küszködik, keresd inkább a jobb oldalt.”

„Ez nem egy kirívó történet a futballban, mindössze annyi a különbség, hogy Benzema szavait felvették videóra” – zárja összegzését Carragher.

További tartalmak