×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Marco Rossi: A Fradi a magyar Atalanta

Marco Rossi edzést tart a magyar válogatottnak az Illovszky Rudolf Stadion melletti edzőpályán 2020. október 5-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi) MTI/MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi
Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Tuttosportnak nyilatkozott a Ferencvárosról, amely szerdán este az olasz rekordbajnok Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában. A lap Szoboszlai Dominikról is kérdezte a szakembert, miután már több klub is érdeklődött a középpályás iránt az országban, köztük az FTC soros ellenfele.

Ahogyan Olaszországban a Juventus, úgy hazánkban a Ferencváros a legnépszerűbb és legsikeresebb klub, ebből kiindulva merült fel az összehasonlítása a két csapatnak, amely szerdán a Puskás Arénában csap össze egymással. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

„Hogy a Ferencváros lenne a magyar Juventus? A történetét, népszerűségét és címeit figyelembe véve mindenképpen, de a mostani FTC-t sokkal inkább a mai Atalantához hasonlítanám technikai és taktikai szempontból egyaránt” – mondta a magyar bajnokról Rossi az olasz sportlapnak.

A magyar válogatott hétfői kerethirdetésén újságírói kérdésre reagált a Tuttosportban megjelent kijelentésre.

Rossi figyelmeztetett, hogy a zöld-fehérek Rebrov irányítása alatt nagyon sokat fejlődtek, és nagyon kellemetlen ellenfélnek számítanak, köszönhetően annak, hogy a vezetőedzőnek sikerült beültetni egy kis ukrán harciasságot a csapatba.

A csapat vezetőedzője Andrij Sevcsenko egykori ‘ikertestvére’ a Dinamo Kijevből, vagyis Szerhij Rebrov, akinek sikerült beültetni a Ferencváros játékosaiba az ukrán DNS-t, amit ő maga a legendás szakembertől, Valerij Lobanovszkijtól örökölt meg. A magyar bajnok és játékosai technikás és ötletes focit játszanak, de a fizikum, intenzitás és agresszivitás is megtalálható a palettájukban. Rebrov – akárcsak az Atalantát irányító Gasperini – szereti az egy az egy elleni párharcokat a pálya minden területén” – elemezte a magyar bajnokot a szövetségi kapitány.

A Red Bull Salzburg tehetséges középpályásáról, Szoboszlai Dominikról is hosszasan beszélt az olasz mester. Véleménye szerint az osztrák Red Bull Salzburg fiatal magyarja legkésőbb nyáron csapatot válthat.

„Ha egy német klubhoz igazolna, azonnal készen állna a játékra, de igazán Olaszországban tudna kiteljesedni, noha szüksége lenne egy kis időre, hogy felvegye a Serie A ritmusát. Az értékét 25-30 millió euró körül taksálja csapata. Ezt a Juventus meg tudná engedni magának, ahol el is tudnám képzelni, de persze ez nem egy akkora összeg, ami más klubokat feltétlenül visszatartana” – mondta Szoboszlairól Rossi.

Természetesen Rossi is hallott arról, hogy a Lazio, a Milan és a Napoli is szerződtetni akarta Szoboszlait, de a Juventus is érdeklődött iránta. Utóbbi csapat vezetőit még tanácsokkal is ellátta Rossi, amennyiben komolyan gondolnák megvásárlását.

„Szoboszlai olyan középpályás, aki bármikor képes eredményes lenni vagy gólpasszokat adni. Játszhat támadó középpályást, de visszavont csatárként is megállja a helyét. A Juventusnál ideális lenne Aaron Ramsey helyettesítésére. Európa tíz legtehetségesebb labdarúgójának egyikéről beszélünk” – zárta szavait Rossi.

További hírek