Musorujsag
Élő Eredmények
 

Berkesi Judit: A kilencvenes évek Juventusa volt az első olyan külföldi csapat, amit követtem és szerettem a játékát

Berkesi Judit: A kilencvenes évek Juventusa volt az első olyan külföldi csapat, amit követtem és szerettem a játékát

M4 Sport
Berkesi Judit lesz a szerda esti Ferencváros – Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés riportere. A csatorna ismert arca a Puskás Arénából fog jelentkezni a főszereplők megszólaltatásával. Az összecsapás kapcsán a helyszíni tartalmakról és karrierjéről is beszélt az m4sport.hu-nak.

A Ferencváros–Juventus találkozót szerdán 20 órától élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

A mérkőzés felvezetéseként és a találkozó közvetítése alatt milyen helyszíni tartalmakra számíthatnak a nézők, mire ad lehetőséget az UEFA?
Elsősorban az érintetteket fogjuk megszólítani, a nézők a mérkőzés előtt és a közvetítés alatt is a vezetőedzők és a játékosok interjúira készülhetnek. Természetesen minden szabályt betartva, ügyelve a távolságtartásra fog dolgozni az egész stábunk. A legfontosabb feladat, hogy minél több érintett megszólaltassunk, szerencsére ebben nincsen korlátozás. Fontos, hogy ez mind a két csapatra igaz. Terveink szerint az FTC mellett, a Juventus játékosait és vezetőedzőjét, Andrea Pirlot is mikrofonvégre kapjuk. De persze ez függ a játékosok döntésétől is, illetve attól, hogy a helyzet éppen mit hoz. Cristiano Ronaldo például sok nyelven beszél, spanyolul, angolul és portugálul is kérdezhetjük, így nála biztosan nem lesz nyelvi korlát. Persze mindenki vele szeretne interjút készíteni.

A Gurulj be lassítva is podcast pénteki adásában Hajdú B. Istvánnal szóba került, hogy ez a Juventus talán most kevésbé magabiztos, mint az utóbbi években. Milyen mérkőzésre számít?
Nagyon izgalmas találkozó lesz. Először is a Puskás Aréna miatt, noha a Fradinak a Groupama Aréna az otthona, de így is különleges hangulatra számíthatunk. Olyan összecsapást várok, ahol mindkét csapat a legjobbját akarja nyújtani. A Juventus kikapott otthon a Barcelonától, a támadószekcióban komoly elmaradások voltak. Mondhatjuk, hogy azon a mérkőzésen hiányzott Ronaldo, kérdés, hogy mennyi szerepet kaphat visszatérése után szerdán. Azt láthattuk, hogy hétvégén az olasz bajnokságban győzelemre vezette csapatát. Szergej Rebrov is kiemelte, hogy nemcsak egy-egy játékost elemeznek, hanem az egész csapatból készülnek a találkozók előtt: A vendégek biztosan feledtetni akarják a katalánok elleni mérkőzést és a pontgyűjtés miatt sem mindegy a mostani eredmény. Nagyon komoly menetelés végéhez ér a csapat. A Fehérvár elleni mérkőzés után egyből következik az olasz bajnok, de néhány héten belül játszottak a Barcelonával, derbit nyert az Újpest ellen és pontot szereztek a Dinamo Kijevvel szemben – ez óriási terhelés.

Van olyan érdekesség amivel a mérkőzésre való felkészülés során találkozott?
Nekem nagyon furcsa felismerés volt, hogy utoljára akkor nyert a Juve Bajnokok Ligáját, amikor az FTC legutóbb főtáblás volt. Sőt, a két klubnak van még egy fontos közös pontja. Hiszen a Fradi az eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét is az olaszok ellen érte el, amikor 1965-ben a VVK kupa döntőjében legyőzték őket. Ez is ad egy kis különlegességet ennek a találkozónak.

Hogyan illeszkedik pályájába ez a mérkőzés?
A kilencvenes évek Juventusa volt az első olyan külföldi csapat, amit követtem és szerettem a játékát. Peruzzi, Ravanelli, Vialli, Deschamps, Del Piero és a Videotont is irányító Paulo Sousa alkotta azt a keretet. Remek együttes volt. Szerintem amiatt a Juve miatt szurkolnak nagyon sokan itthon az olasz klubnak. Számomra is különleges lesz ez a találkozó, élőben még nem láttam a Juventust. Ronaldoval már többször is találkoztam, a 2016-os Eb mellett, a válogatott selejtezőmérkőzésein is. Nem tudni mikor lesz még egy ilyen mérkőzés a közeljövőben, nagyon fel kell rá készülni. De közben az is nagyon fontos, hogy megéljük a pillanatot.

További tartalmak