Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szoboszlaiék csak nyerhetnek a szárnyaló Bayern München ellen

m4sport.hu
A Red Bull Salzburg kedd este a címvédő Bayern Münchent fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, amely egy újabb remek alkalom Szoboszlai Dominikéknak, hogy az esélytelen kiscsapat bőrből bátor futballal kibújva kivívják Európa elismerését a világ jelenleg legjobb csapata ellen. A mérkőzést 21 órás kezdettel az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.
fotó:MTI/AP/Pool/Makszim Sipenkov

A 2019 decembere óta mindössze egyetlen vereséget elszenvedő Bayern München elképesztő sorozatot tudhat maga mögött és Hoffenheim elleni bajnoki fiaskót kivéve ott folytatta a 2020/21-es szezont, ahol az előzőt abbahagyta.

A Bajnokok Ligájában rekordot jelentő, sorozatban elért 13 győzelemmel érkeznek a Münchentől csupán 140 km távolságra fekvő Salzburgba, gólkülönbségük 49-9 ezeken a mérkőzéseken. Idegenben 14 meccse veretlenek a sorozatban.

6 forduló után vezetik a Bundesligát, a BL-szezont pedig igazi erődemonstrációval, az Atlético Marid elleni 4-0-s sikerrel kezdték, majd Moszkvában is hozták a kötelezőt Marko Nikolics Lokomotívja ellen (2-1).

Az osztrák bajnokságban hibátlan teljesítménnyel, 24-4-es gólkülönbséggel éllovas Salzburg eddig nyeretlen a BL-ben, az oroszokkal otthon egy 2-2-es döntetlennel kezdtek, Madridban 3-2-es vereséget szenvedtek. Szoboszlai Dominik mindkét mérkőzésen eredményes volt, 3 találatával pedig már a valaha volt legeredményesebb magyar a BL-ben. 20 évesen.

fotó: EPA/JUANJO MARTIN

Nem meglepő, hogy a Bayern München is külön bekezdést szentelt beharangozójában a magyar válogatott középpályásnak.

„Szoboszlai Dominik a Salzburg egyik legígéretesebb játékosa, aki követheti Sadio Mané, Naby Keita és Erling Haaland útját, akik az osztrák klubot ugródeszkaként használva egy európai topcsapatban kötöttek ki” – írják.

Az előző BL-szezonban a Salzburg úgy nem jutott tovább csoportjából, hogy 16 gólt szerzett, ez rekordbeállítás volt a részükről. A találatokkal most sincs gond (2/mérkőzés), de a védelmen mindenképp szilárdítaniuk kell, ha nem akarnak késbe szaladni a Bayern ellen. A Lokomotív egy hete megmutatta, kellő összpontosítással, szinte tökéletes játékkal meg lehet nehezíteni a címvédő dolgát, de ehhez arra is szükség van, hogy Lewandowskiék ne fogjanak ki jó napot.

fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS / POOL

A közelmúlt szinte garancia egy szórakoztató mérkőzésre, a semleges nőzőknek ígéretes előjel, hogy az előző szezon kezdete óta a Bayern München mérkőzésein született a legtöbb gól (58), ehhez hozzáadva a Salzburg meccsein esett találatokat is, 4,5-ös gólátlagot kapunk.

Emellett a Salzburg a nagyobb csapatok ellen is rendre gólgazdag, fordulatos összecsapást vív. Tavaly ősszel szintén összekerültek a címvédővel, 4-3-ra kaptak ki Liverpoolban, a Napolitól hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedetek, akárcsak egy hete az Atlético Madrid vendégeként.

A Bayern München pedig egy újabb kiváló lehetőség lesz a Salzburg fiatal tehetségekből álló keretének, hogy nyomás és eredménykényszer nélkül felhívják magukra a figyelmet Európa legjobbja ellen.

Szerezzenek tapasztalatot, tiszteletet vagy akár pontot kedd este, mindegyikkel nyernek, mindegyik forgatókönyv a csapat és a játékosok javára válik majd.

Meglepő, de a két csapat története első egymás elleni tétmérkőzésére készül, így kedd este már a kezdő sípszó történelmi jelentőségű lesz, minden további pedig az M4 Sporton és az m4sport.hu-n lesz követhető, élő felvezetésünk 20 óra 15 perckor kezdődik.

A lefújás után megmutatjuk a játéknap összes gólját, szerda este 21 órától pedig a Ferencváros-Juventus mérkőzést közvetítjük élőben.

További tartalmak