Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Bayern megtört egy átkot Szoboszlaiék ellen, Jota beérte a DVTK középpályását

A Bayern megtört egy átkot Szoboszlaiék ellen, Jota beérte a DVTK középpályását

m4sport.hu
Lassan nehéz lesz jelzőket találni a címvédő Bayern München teljesítményére a Bajnokok Ligájában. Az osztrák Salzburg, Szoboszlai Dominikkel a soraiban sokáig jól tartotta magát, végül a bajor csapat meggyőző, 6-2-s győzelmet aratott, pedig egy baljós előjel nem ezt vetítette előre. A játéknap további érdekességeket is tartogatott.

Történt, hogy a mérkőzés 4. percében a Salzburg szerezte meg a vezetést Mergim Berisha góljával. A Bayern utolsó öt mérkőzését, amelyen az első öt percben gólt kapott, mindet elvesztette. Szoboszlaiék ellen ezt a kellemetlen sorozatot törte meg Hansi Flick csapata, amely képtelen megállni.

Miután az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, a BL-t három meggyőző győzelemmel kezdte az A csoportban és a Bundesligát is vezeti.

Ehhez a kiemelkedő rajthoz az sem kellett, hogy a lengyel Robert Lewandowski megszórja magát. Az elmúlt idényben 15 gólt szerzett a támadó a BL-ben, a most futószezonban az osztrák csapat ellen talált be először, igaz, egyből kétszer.

Robert Lewandowski (Fotó:EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

Az elsőt büntetőből szerezte a német bajnok csatára, aki a tizenegyes pontról a kapusok réme. Eddig 58 tizenegyest lőtt, de kapus még egyetlenegyet sem védett. Ötvenhatot belőtt, kétszer történt, hogy nem találta el a kaput.

Ezzel a győzelemmel a Bayern már csak egyetlen lépésre van, hogy egy csúcsot beállítson. Salzburgi diadalával sorozatban 15. mérkőzését nyerte a bajor csapat, az európai kupák történekében csak a spanyol Atlético Madrid volt képes ennél hosszabb sorozatra a 2011/12-es szezonban, 16 győzelemmel.

Míg a német csapat egy pozitív rekord felé hajt, addig a Midtjylland egy negatív csúcsot tudhat magáénak, hisz az első dán csapat eddig a BL-ben, aki pont nélkül zárta első három mérkőzését.

A dánok mellett a francia Marseille még ennél is nagyobb mélységeket dönget, hiszen a Portóban elszenvedett 3-0-s vereség sorozatban a 12. volt a Bajnokok Ligájában. Ezzel beérte ebben a dicstelen kategóriában az eddig egyedüli csúcstartó belga Anderlechtet (2003 és 2005 között).

Moussa Marega lőtte az első Porto-gólt a Marseille-nek. (Fotó: EPA/ESTELA SILVA)

A francia csapatnak amúgy sem megy Portugáliában, így szinte borítékolható volt a vereség: 16-szor utaztak a kis országba, 15-ször ki is kaptak, csak a Benficával sikerült egy döntetlent elérni, a 2009/2010-es szezonban.
A legyőzők viszont elégedettek lehetnek hazai teljesítményükkel, hiszen a potrói Sárkányok sorozatban hetedik BL-meccsüket nyerték meg az Antas Stadionban.

Sergio Ramos számára emlékezetes marad a nap, miután az olasz Inter ellen meglőtte századik gólját a Real Madid mezében, védő létére. Pont annyit, mint a klub korábbi csatára, Fernando Morientes.

A \"százados\" Sergio Ramos és Lucas Vázquez (Fotó: EPA/SASCHA STEINBACH)

A királyiaknál a brazil Rodrygo is nagy lépést tett afelé, hogy egy komoly mérföldkőhöz érjen. A milánói csapat ellen szerzett győztes gólja már az ötödik volt a spanyol csapattal, nála többet csak egyetlen ember volt képes szerezni, huszadik születésnapja előtt: egy igazi Real-legenda, Raúl, aki hatot szerzett tinédzserként.

A portugál Diogo Jota számára piros betűs ünnepnap lesz november harmadika, hiszen meglőtte élete első BL-mesterhármasát. A Liverpool támadója az Atalantának lőtt egy hármast.

Diogo Jota hazavihette mesterhármasa után a mérkőzés labdáját. (Fotó: EPA/PAOLO MAGNI)

Amikor szeptember közepén leigazolta őt az angol bajnok, sokan értetlenkedtek, hogy vajon miért kell Jürgen Kloppnak egy olyan támadó, mint a luzitán, Szalah, Mané és Firmino mellé. Jota a teljesítményével válaszolt a kétkedőknek: tíz meccsen lépett pályára a Vörösöknél, hét gólt szerzett.

Ő a harmadik portugál, aki a Bajnokok Ligájában mesterhármast szerez. Az nem meglepetés, hogy rajta kívül az egyik Cristiano Ronaldo – nyolcat hozott össze eddig – aki szerdán este a Ferencváros ellen léphet pályára a Juventus színeiben. Az magyar szempontból már sokkal inkább meglepő, hogy a másik Rui Pedro, aki jelenleg a Diósgyőr labdarúgója. A középpályás 2012-ben még a román CFR Cluj színeiben szerezte mesterhármasát, éppen honfitársai, a Braga ellen.

Borítókép: A Bayern München hatszor talált a Salzburg hálójába. (Fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

További tartalmak