×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Marco Rossi: A Ferencváros önbizalma lesz a kulcs a Juventus ellen (is)

A hétfőn válogatott keretet hirdető Marco Rossi az M4 Sportnak nyilatkozott a Ferencváros Juventus elleni esélyeiről és a magyar bajnok eddigi Bajnokok Ligája-szerepléséről.

fotó: EPA/VASSIL DONEV

“Az elmúlt két éveben mindenki láthatta, milyen nagyszerű fejlődésen ment keresztül a Ferencváros, amely elsősorban a klubvezetés érdeme, de a szakmai stábnak is jelentős szerepe van benne, Szerhij Rebrov remek munkát végez” – dicsérte az FTC munkáját Rossi az M4 Sportnak adott interjúban.

A szövetségi kapitány szerint a Ferencváros a Barcelona és a Dinamo ellen is megmutatta, a BL-csoportkörben is képes jó játékra, és kellő önbizalommal el tudja tüntetni a papíron tátongó különbséget. Viszont abban fejlődnie kell, hogy mérkőzés közben ne veszítse el magabiztosságát.

“A Barcelona elleni mérkőzésen egészét tekintve megmutatkozott a két csapat kerete közötti minőségkülönbség. A többgólos vereség oka azonban az volt, hogy a ferencvárosi futballisták egy ponton elvesztették az önbizalmukat, pedig jól kezdtek, 20-30 percen át egyenrangú ellenfelek voltak a Camp Nouban” – mondta az olasz szakember, akire bő egy hét múlva élete talán legfontosabb mérkőzése, az Izland elleni Eb-pótselejtező döntője vár.

fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

“Ugyanezt éreztem a Dinamo Kijev elleni összecsapáson, amelyen az első hazai gólig nem tudták kihozni magukból a legjobbat. A szépítés után helyreállt a csapat önbizalma és az utolsó 20 percben rendkívül pozitív teljesítményt nyújtottak, rengeteg problémát okoztak az ukránoknak.”

A Ferencváros a Barcelona vendégeként az első félidőben, gól nélküli állásnál lesgólt szerzett és a kapufát is eltalálta, míg a Dinamo Kijev ellen kétgólos hátrányból állt fel a mérkőzés utolsó harmadában.

fotó: MTI/Kovács Tamás

“Amennyiben a Ferencváros képes lesz úgy játszani a Juventusszal, hogy közben nem az ellenfél nagyságán gondolkodik, hanem kizárólag saját erősségeire és kvalitásaira fókuszál, akár egy érdekes mérkőzést is játszhatnak. Technikailag képzett, keményen küzdő futballistákról beszélünk. Persze, a másik oldalon Cristiano Ronaldót és csapattársait sem kell senkinek bemutatni, nem is arra célzok, hogy győzni fog a Fradi, de ha kellő önbizalommal lépnek pályára, hazai pályán megnehezíthetik a Juventus életét.”

A Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést szerda 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben, felvezető műsorunk 2ö óra 5 perckor kezdődik.

További hírek