Musorujsag
Élő Eredmények
 

Gulácsi Péter: Nem foglalkozom az európai összehasonlítással

Gulácsi Péter: Nem foglalkozom az európai összehasonlítással

MTI
Gulácsi Péter szerint az RB Leipzig a Paris Saint-Germain elleni 2-1-es sikerrel ismét versenyben van a továbbjutásért a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

„Ezzel a győzelemmel, három forduló után egy nagyon nehéz csoportban ismét versenyben vagyunk a továbbjutásért” – nyilatkozott a magyar válogatott kapus a szerdai siker után.

Gulácsinak óriási szerepe volt abban, hogy a német gárda visszavágott a francia bajnoknak az előző szezonbeli elődöntős vereségért, ugyanis 1-0-s vendég vezetésnél kivédte az első gólt szerző Ángel Di María büntetőjét.

A vele és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig így hátrányból fordítva 2-1-re nyert a francia sztárcsapat ellen. A lipcseiek sikerükkel feljöttek a továbbjutást érő második helyre, pontszámban beérve az éllovas Manchester Unitedet, míg a párizsiak – akiknek három ponttal kevesebbjük van – visszacsúsztak a harmadikra.

„Ha nyerünk egy ilyen világklasszis csapat ellen, és ehhez én hozzá tudtam járulni egy 11-es hárításával, akkor abszolút sikeres Bajnokok Ligája-estéről beszélhetünk” – mondta Gulácsi.

A 30 éves játékost a Spiegel online arról is kérdezte, hogy statisztikai mutatói alapján a világ legjobbjai közé tartozik.

„Számomra az a fontos, ami a pályán történik, és nem foglalkozom az európai összehasonlítással” – fogalmazott. Hozzátette: amúgy is nehéz összehasonlítani a kapusok teljesítményét, hiszen a csapatok különböző stílusban játszanak.

„De sok statisztika azt mutatja, hogy jól végzem a dolgomat. Számomra a legfontosabb, hogy ne kapjak gólt, bár lehet, ez kissé régimódi megközelítés. De minden más ezután következik” – nyilatkozott.

Arra, hogy a kapusoknak a régi mondás szerint kicsit őrülteknek kell lenniük, Gulácsi azt válaszolta, a kapusok manapság nagyon intelligens és visszafogott emberek.

„A játék az elmúlt 15 évben sokkal gyorsabb lett, a kapusoknak is részt kell venniük a szervezésében. Ehhez pedig tiszta fejre van szükség” – mondta Gulácsi.

További tartalmak