Musorujsag
Élő Eredmények
 

Solskjaer: Egyszerűen megbocsáthatatlan, amit műveltünk

Solskjaer: Egyszerűen megbocsáthatatlan, amit műveltünk

MTI
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője megbocsáthatatlannak nevezte együttese védekezésben mutatott teljesítményét a török Basaksehir elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, melyet nagy meglepetésre 2-1-re elveszített az angol gárda.

A norvég szakember azért háborgott a meccs után, mert tanítványai óriási hibák után kapták mindkét gólt, a 12., majd a 40. percben.

„Az elsőnél kisszögletet végeztünk el és teljesen elfeledkeztünk az elöl álló csatárukról. Ez egyszerűen megbocsáthatatlan. A saját szabályainkat sem tartjuk be, ez az én felelősségem – kesergett Solksjaer. – Ezen a szinten egyszerűen nem látni ilyen gólokat. Amikor mégis ilyeneket hibázol, nagyon megnehezíted a dolgod.”

Az első hazai találatnál Demba Ba egy előre vágott labdával úgy ugorhatott ki a saját térfeléről indulva, hogy 10-15 méteres körzetében nem volt manchesteri futballista, majd a második Basaksehir-gól előtt Juan Mata vesztett labdát a saját térfelén.

A csapat korábbi klasszisa, a szakkommentátorként dolgozó Paul Scholes még a trénernél is élesebb kritikát fogalmazott meg:

„Ez U10-es futball. Arról, hogy a védelem mit csinált, fogalmam sincs. Az a gól komikus volt, megmosolyogtató” – mondta az egykori kiváló középpályás.

A Manchester United a váratlan vereség ellenére vezeti csoportját, köszönhetően a Leipzig elleni, múlt heti kiütéses győzelemnek. Ugyanakkor az isztambuli kudarc után a Paris Saint-Germain-t legyőző lipcseiek pontszámban beérték az angol csapatot, melynek a harmadik PSG-vel és a Basaksehirrel szemben három pont az előnye.

További tartalmak