×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Pirlo: Az tetszett a legjobban, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk

epa08840172 Juventus' coach Andrea Pirlo gestures during the UEFA Champions League group G soccer match Juventus FC vs Ferencvaros at the Allianz stadium in Turin, Italy, 24 November 2020. EPA/ALESSANDRO DI MARCO
A Juventusnál nagy az öröm, hogy a Ferencváros legyőzésével sikerült kiharcolni a továbbjutást a Bajnokok Ligája G csoportjából úgy, hogy még két mérkőzés áll előttük. Ugyanakkor kalapot emeltek a magyar bajnok előtt, amely az utolsó leheletéig küzdött a pontszerzésért.

A Juventus edzője, Andrea Pirlo elégedett a három pont megszerzésével és a továbbjutással, de csapata játékában talált kivetnivalót. Azt viszont kiemelte, hogy csapata harcossága hozta meg a győzelmet.

„Megpróbáltunk agresszíven játszani, de olykor nehéz ezt megvalósítani az ilyen jellegű mérkőzéseken. Nem támadtunk le annyira, mint amennyire akartunk és terveztük, de nem egyszerű állandóan intenzíven játszani akkor, amikor ilyen sok mérkőzés van. Az gondolom, hogy a második félidőben taktikai szempontból jobban játszottunk. Sokszor túlzottan erőltettük, hogy középen törjük fel a védővonalat, miközben többet kellett volna használnunk a széleket. Fontos volt, hogy nyerjünk és továbbjussunk, az utolsó pillanatokig küzdöttünk ezért, ami a legjobban tetszett a csapatomban” – mondta Pirlo a mérkőzés után.

A Ferencvárosnak többször is sikerült zavart okoznia a Juve-védelemben, Uzuni révén gólt is sikerült szereznie. Az olasz bajnoknál érzékelhető volt két rutinos belsővédőjének, Chiellininek és Bonuccinak a hiánya, Pirlo viszont úgy érzi, hogy a sokáig sérüléssel küszködő fiatal Matthijs de Ligt visszatérése a csapathoz nagy segítség lehet.

„De Ligt visszatérése nagyon fontos a számunkra, játékosként és vezérként egyaránt. Csak 21 éves, de máris veteránnak tekinthető. Nagyon sokat segíthet nekünk a védekezésben, de a támadások építésében is, hátulról” – nyilatkozta a szakvezető fiatal holland hátvédjéről, aki osztotta véleményét edzőjével, a meccsel kapcsolatban.

Torino, 2020. november 24.
Matthijs De Ligt, a Juventus (középen,balról) és Lasa Dvalli, a Ferencváros játékosa (j2) a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus – Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én.
MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

„Nagyon bonyolult meccs volt, a Ferencváros minden területet lezárt. Nagyon keményen játszottak és nem nagyon találtuk meg egymást a pályán, ezért gyorsabban kellett játszanunk és pontosabban kellett járatnunk a labdát. Az utolsó pillanatig harcoltunk. Komoly technikai minőséget képviselünk, ennek is köszönhetjük, hogy végül sikerült megszereznünk ezt a nagyon fontos győzelmet. Elégedett vagyok fizikai állapotommal, ez a második mérkőzésem volt a szezonban. Örülök, hogy végre visszatértem” – értékelt a mindvégig izgalmas mérkőzést követően De Ligt.

További hírek