×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Rebrov: Mindent összevetve, nagyon büszkének kell lennünk

epa08840168 Ferencvaros' coach Serhiy Rebrov lookson during the UEFA Champions League group G soccer match Juventus FC vs Ferencvaros at the Allianz stadium in Turin, Italy, 24 November 2020. EPA/ALESSANDRO DI MARCO
A rendes játékidő leteltével még ikszre állt a Ferencváros a Juventus otthonában, de az olasz bajnok a ráadásban Álvaro Morata góljával végül begyűjtötte a három pontot. Nem érdemtelenül, de az is igaz, hogy a magyar bajnok is alaposan megdolgozott legalább egy pontért. Érthető, hogy a lefújás után az FTC labdarúgói csalódottan értékeltek.

Szerhij Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője a vereség ellenére mérhetetlenül büszke volt csapatára.

„Azt mondtam a játékosaimnak, hogy büszkének kell lenniük arra, ahogyan védekeztek. Szerintem Európa egyik legjobb csapatával játszottunk és versenyképesek voltunk. Akár szerezhettünk volna még egy gólt, nagyon, de így is büszkének kell lennünk. Természetesen most mindenki nagyon csalódott, de ez a Bajnokok Ligája. Nem apróságokon múlott a siker, hisz több helyzete volt a Juventusnak, mint nekünk, ugyanakkor a kontrákból nekünk elég jó lehetőségeink voltak. A lefújásig kell játszani. A játékosok a végén néha elveszítik a koncentrációt, ahogyan most is láttuk, de mindent összevetve, nagyon büszkének kell lennünk, mert nagyon keményen dolgoztak a Ferencvárosért.”

Myrto Uzuni, a Ferencváros gólját szerző albán légiós nagyon csalódott volt a lefújás után.

„Nagyon csalódott mindenki az eredmény miatt, Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, mert mindent megtettünk, de ilyen a labdarúgás. Egy nagyon nagy csapattal találkoztunk, tudjuk, hogy milyen szintet képvisel a Juventus, tudtuk, hogy folyamatosan koncentrálni kell, de mondom, ez a labdarúgás. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, szerintem remek munkát végeztünk. A gólom miatt boldog vagyok, hiszen a koronavírus után még erősebben térhettem vissza, és mindent megtehettem a csapatért, amelyben nagyon jól érzem magam.”

Dibusz Dénes nagyon sajnálja, hogy végül egy ilyen peches góllal veszítette el a mérkőzést a Ferencváros.

„Nagyon szerencsétlen szituáció volt, mozgásommal ellentétes irányba fejelte el a labdát Morata. Próbáltam kézzel-lábbal belekapni, hátha elakad a labda, el is akadt, csak sajnos pont mögém került, és ahogyan estem hanyatt, besodortam. Nagyon csalódott vagyok és mérges, hogy egy ilyen góllal tudtuk elveszíteni ezt a mérkőzést, mert az alapján a munka alapján, amit beletettünk ebbe a mérkőzésbe, megérdemeltük volna az egy pontot.”

A Juventus győztes gólját szerző Álvaro Morata is belátja, hogy egy kis szerencse is kellett a góljához és csapata győzelméhez, amelyet egy nagyon taktikusan, jól játszó ellenfél ellen szerzett meg az olasz bajnok.

„Mondhatom, hogy talán szerencsém volt. Néha nincs velünk a szerencse, most viszont velünk volt. A legfontosabb, hogy gólt sikerült szereznem, hogy megvan a három pont, megvan a győzelem, így örülhetünk ennek. Ha pontokat vesztettünk volna, lehet, hogy éjjel nem tudtam volna aludni, de így, megyek haza a családomhoz és jó éjszakám lesz… Szerintem a Ferencváros egy tökéletes mérkőzést játszott a saját szempontjából: jól védekezett, kontrákra rendezkedett be és jól is támadott. Nagyon jól felkészültek, amikor nem volt náluk a labda, jól védekeztek, amikor pedig náluk volt, érződött, hogy milyen képzett csapat, de a BL-be nem kerülhetsz úgy, hogy nem vagy kellően képzett. Ezért is örülünk, mert itt a Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz, ez is az volt.”

Botka Endre csereként állt be, a szélső védő úgy érzi, hogy a döntetlent mindenképpen megérdemelte volna a Ferencváros.

„Nem voltak olyan komoly helyzeteik, amelyek alapján azt mondhatnánk, hogy ez a meccs az övék volt, és megérdemelten győztek, én azt gondolom, hogy az iksz egy teljesen reális eredmény lett volna, ezért különösen sajnálatos, hogy az utolsó percekben kaptuk ezt a gólt. Nagyon kompaktul védekeztünk végig, igaz, az elején nem volt sokat nálunk a labda, de nem tudtak kialakítani olyan helyzeteket, hogy egy az egybe vihették volna a labdát Dénesre. A második félidőben voltak hibáink, de azt gondolom, hogy ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk.”

További hírek