Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Bayern-meccs előtt is pozitív lett Suárez koronatesztje

Marca
Hétfőn is pozitív lett Luis Suárez koronavírustesztje, így a játékos kimaradt az Atlético Madrid Bayern München elleni BL-mérkőzésre készülő keretéből – írja a Marca.
Luis Suárez (Fotó: EPA/Jurij Kocsetkov)

A 33 éves uruguayi támadóról november 16-án derült ki, hogy megfertőződött, azóta kihagyta a Barcelona és a Valencia elleni bajnokit, valamint a Lokomotiv Moszkva elleni BL-meccset, jelen állás szerint pedig kedden sem játszhat a Bayern München ellen.

Az Atlético Madrid négy forduló alatt öt pontot gyűjtött a Bajnokok Ligájában. A címvédő bajorok már bebiztosították a továbbjutást, a másik kiadó helyet a madridiak akkor szerezhetik meg kedden, ha hazai pályán legyőzik a Bayernt, miközben a Lokomotiv Moszkva pontot veszít Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg ellen. A Salzburg ugyan sereghajtó a csoportban, de ha győz az orosz fővárosban, feljön a harmadik helyre és akár még a továbbjutásra is maradhat esélye.

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője hétfőn bejelentette, hogy a csapat három alapembere, Manuel Neuer, Robert Lewandowski és Leon Goretzka nem fog játszani Madridban.

A kedden 21 órakor kezdődő meccsnek egy különleges tétje is lesz mindkét fél számára. A Bayern München egy hete a Salzburg 3-1-es legyőzésével sorozatban 16. európai kupamérkőzését nyerte meg, pont az Atlético Madrid 2011 és 2012 között felállított csúcsát beállítva ezzel. Különbség, hogy a Bayern ezen az úton 15 BL-mérkőzést, valamint az európai Szuperkupa budapesti döntőjét nyerte meg, míg az Atlético az Európa Ligában menetelt megállíthatatlanul, illetve ők is nyertek egy Szuperkupát közben. Amennyiben a Bayern három ponttal távozik Madridból, az európai kupák történetének leghosszabb győzelmi sorozatának egyedüli birtokosa lesz 17 egymást követő sikerrel. A Bajnokok Ligájában zsinórban megnyert 15 mérkőzéssel egyébként már abszolút rekorderek, tíz fölé korábban egyetlen csapat sem jutott még a legrangosabb sorozatban.

A Bajnokok Ligája ötödik fordulójának keddi játéknapján a Liverpool–Ajax, míg szerdán a Ferencváros–Barcelona meccset közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak