Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Botka: Az első meccsen nem éreztem ekkora különbséget

Szerhij Rebrov szerint jól látszott, a Barcelona a Fradiból is felkészült és megmutatta hgyan kell futballozni.

A Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett az FC Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában szerda este a Puskás Arénában.

“Az első meccsen nem éreztem ekkora különbséget, nem éreztem azt, hogy ne tudnánk megratani a labdákat. Az első 25 perceben nem tudtunk velük mit kezdeni, a megszerzett labdákat csak elrúgtuk és egyből jöttek vissza a támadások” – mondta Botka Endre, a zöld-fehérek játékosa az M4 Sport kamerái előtt.

A válogatott védő úgy érezte, nem tudtak szorosan ott lenni rajtuk, így könnyedén meg tudák őket bontani a széleken. A második félidőben megpróbáltak nyugodtabban, bátrabban játszani, ennek köszönhető, hogy nem kaptak újabb gólokat.

“Eléggé kiszolgáltatott helyzetben voltam a góloknál. Az első félidőben nagy fölényben játszottak, akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak. Messi és Coutinho nélkül is olyan játékot tudtak produkálni, ami megmutatta, hogy a kjevnek is hogy rúgtak négyet” – mondta Dibusz Dénes, a Fradi kapusa.

“A máodik játékrészben jobbak voltunk, sikerült elérni, ne rúgjanak újabb gólokat de ez nem csak rajtunk múlott. Kint az első 20 percben lazábban vették a játékot, ma érezhető volt, hogy már az elején el akarták dönteni, letámadtak és hatásossan bontottak meg minket a széleken” – vélte a válogatott kapus.

Az első félidőben lerendezték ezt a mérkőzést. – dícsérte a néhány alapemberét nélkülöző ellenfelet a csereként beálló csapatkapitány. Aki szerint a szünet után már helyzeteket is ki tudtak alakítani, még ha gólt nem is sikerült szerezni.
A harmadik helyre azonban továbbra is megmaradt a Fradi esélye, amit szeretnének megragadni, amihez a Torinóban látott teljesítmény kellhet – tekintett előre az ezúttal a bal oldalon szerepet kapó futballista.

“Nagyon jó első félidőt pródukáltunk, tudtuk intenzíven kell játszani, ez szerencsére sikerült is. Jó formában vagyok, de erről szól az élet hinned kell saját magadban és a végén ez kifizetődik. Szeretnék minél több trófeát szerezni, mert egy olyan csapatban játszom, amelyik mindig trófeákra hajt” – mondta a katalánok második gólját szerző Martin Braithwaite.

“Nagyon jól játszottunk, gólokat szereztünk. A második félidő kevésbé volt intenzív, de tudtuk hogy így is megnyerjük a meccset. Célunk, hogy megnyerjük a csoportot, a továbbjutás mellett az első hely is fontos számunkra” – nyilatkozta Clement Lenglet, a katalánok francia védője.

“Olyan tapasztalat szerzés volt ez számunkra, amelyen láttuk, hogy hogyan kell futballozni. Hatalmas sebességgbeli különbség volt a két csapat között. Jól látszott, a Barcelona mindenki komolyan vesz, fontos volt nekik a győzelem a csoportelsőséghez. A második félidőben voltak helyzeteinkl, sajnos azok kimaradtak.Kijevben is lehet esélyünk, harcolni fogunk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki abból a párharcból” – összegzett Szerhij Rebrov, a Ferencváros edzője.

Ronald Koeman a katalánok edzője kiemelte, az első félidőben nagyon jól játszottak, letaámadták az ellenfelüket, szervezettek voltak, hatékonyak a 16-oson belül. Külön kiemelte Griezmann gólját, amelyik igazi klasszis teljesítmény volt.

További hírek