Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zidane nem mond le, de jövője kérdéses, sorsdöntő meccsek következnek

m4sport.hu
Zinedine Zidane nem mond le Real Madrid vezetőedzői posztjáról, ezt a Sahtar Donyeck elleni 2-0-s vereséget követően jelentette ki. Csapata napokon belül másodszor kapott ki, a szezon mérkőzéseinek harmadát elvesztette és vékony jégen táncol a BL-továbbjutást illetően is.
fotó: EPA/Sergey Dolzhenko

„Nem mondok le, nem segítenék vele a csapatnak” – jelentette ki a Real Madriddal vezetőedzőként zsinórban három BL-trófeát nyerő francia, aki szerint kiváló első félidőt produkáltak Ukrajnában, csak nem használták ki a helyzeteket, a kapott gól után pedig bonyolulttá váltak a dolgok.

„Erős vagyok, továbbra is minden tudásommal a Real Madrid sikeréért dolgozom. Nem szabad lehajtanunk a fejünket. Amikor nem alakulnak jól a dolgok, akkor is tovább kell menni” – idézi a Marca Zidane-t, aki hozzátette, szerinte csapata játékával nincs probléma, a gondokat a pocsék helyzetkihasználás okozza.

A B-csoportban 5 játéknapot követően a harmadik helyen álló Real Madrid az elmúlt 23 évben mindig továbbjutott a BL-csoportjából, és Luka Modric világbajnoki ezüstérmes középpályás szerint most is ez a cél.

„Nagyon nehéz elmagyarázni mindazt, ami most velünk történik, de van még egy lehetőségünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy azt a mérkőzést megnyerjük” – mondta Modric.

fotó: EPA/Sergey Dolzhenko

A német válogatott Toni Kroos egyetértett csapattársával: „Nehéz a dolgunk, amikor a rivális szerzi az első gólt, mert előtte küzdünk, játszunk, és mégis hátrányba kerülünk. Támadásban pechünk volt.”

Az Inter Mönchengladbach elleni 3-2-es győzelmének köszönhetően a Real Madrid legalább elmondhatja, a BL-csoportkör utolsó fordulója előtt a saját kezében van a sorsa. A továbbjutáshoz győznie kell a Mönchengladbach ellen, valamint a döntetlen is elég lehet, de csak akkor, ha az Inter megveri a Sahtart.

Magabiztossága ellenére a Marca szerint egyre nagyobb a bizonytalanság Zidane körül és a már nem túl szilárd a Real Madrid vezetésének bizalma, a francia egyre több döntését kérdőjelezik meg.

A következő három mérkőzés döntő jelentőségű lehet, a Sevilla, a Mönchengladbach és az Atlético Madrid ellen dőlhet el, Zidane-nal vagy nélküle fejezi be a 2020/21-es szezont a Real Madrid.

További tartalmak