Musorujsag
Élő Eredmények
 

A kijevi szállodánál ukrán szurkolók várták a Fradit

A kijevi szállodánál ukrán szurkolók várták a Fradit

MTI
A Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn megérkezett Kijevbe, ahol kedden a helyi Dinamóval találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában.

A zöld-fehéreket szállító busz helyi idő szerint 14 órakor, rendőri felvezetéssel érkezett meg a szállodához, ahol nagyjából tíz ukrán futballrajongó várta az együttest plakátokkal és autogramkártyákkal felszerelkezve.

A többnyire fiatal szurkolók az MTI-nek úgy nyilatkoztak, minden „szimpatikus” együttest kedvelnek, a magyar bajnok pedig ezek közé tartozik. Szerintük a Dinamo jelenleg önmagához képest gyengébben játszik, ezért szoros és izgalmas összecsapást várnak, melyen egy gólon múlik majd, hogy melyik gárda szerzi meg az Európa-ligás folytatást érő harmadik helyet a csoportban.

A lelkes rajongók ezúttal nem jártak szerencsével, mert a járványhelyzetre való tekintettel az FTC játékosai a biztonsági szolgálat kérésére nem osztottak aláírásokat, pedig Abraham Frimpongot, Lovrencsics Gergőt, Sigér Dávidot, Tokmac Nguent, Bogdán Ádámot és Marcel Heistert személyre szóló, üdvözlő feliratokkal várták. Botka Endrét például azzal fogadta két tinédzser, hogy az álmuk egy tőle kapott mez.

Egyedüliként a buszról elsőként leszálló ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov adott örök emléket a fiataloknak, akik közül néhány szerencsés egy szelfit csinálhatott a Dinamo Kijev legendásnak nevezhető korábbi játékosával és edzőjével.

A Ferencváros és a Dinamo Kijev kedden – közép-európai idő szerint – 21 órától a kijevi Olimpiai Stadionban csap össze egymással. A győztes megszerzi a harmadik helyet, és átkerül az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. A 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás már a jelenleg sereghajtó magyar bajnok előzését jelentené.

További tartalmak