×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Lucescu: Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Ferencváros jó csapat

Kijev, 2020. december 8. Aissa Laodouni, a Ferencváros játékosa és Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Dinamo Kijev-Ferencváros mérkőzésen a kijevi Olimpiai Stadionban 2020. december 8-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Ferencváros 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában, így tavasszal az ukrán csapat folytathatja az Európa Ligában, miután a kvartett harmadik helyén végzett, A magyar bajnok az utolsó lett a G csoportban.

A mérkőzés lefújása után a Ferencváros játékosai nagyon csalódottan nyilatkoztak, mert úgy érezték, hogy nagy esélyt szalasztottak el, a Dinamo román vezetőedzője, Mircea Lucescu is dicsérte a magyar bajnokot, bár főként saját csapata teljesítményét méltatta.

„Nagyon fontos volt nekünk, hogy az Európa Ligában folytathassuk. Ez a mérkőzés a továbbjutásért ment, nem azért, hogy show-műsort adjunk. Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy sikerült elérni a célunkat, ezzel a nagyon fiatal és tapasztalatlan csapattal. Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert a Ferencváros nagyon jó csapat, technikás és gyors játékosokkal. Pontosan ezért, nagyon meg kellett szervezünk a játékunkat, pontosan emiatt nem kaptunk egy gólt sem. Tudtuk, hogy nekik támadni kell, így arra vártunk, hogy jöjjenek, és több helyet adjanak nekünk. A második félidőre úgy döntöttem, hogy más felfogásban küldöm pályára a csapatot, kicsit támadóbb szellemben, ami végül ki is fizetődött” – nyilatkozta a meccs után Lucescu.

További hírek