×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Rebrov: Mondtam, hogy ez a meccs az első gólig fog tartani

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője szerint a helyzetkihasználás volt a kulcsa a Dinamo Kijev otthonában 1–0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésnek.

Az ukrán tréner a meccs után az M4 Sportnak nyilatkozva úgy vélte, ugyan a zöld-fehérek irányították a mérkőzést, de ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül elpuskázni, főleg nem egy olyan mérkőzésen, ahol várhatóan egy gól fog dönteni. „Volt két-három nagyon jó helyzetünk, ha ezek nem mennek be, akkor nagyon nehéz nyerni. Mondtam, hogy ez a mérkőzés az első gólig fog tartani, sajnos mi kaptuk azt és onnantól kezdve nagyon nehéz volt, hiába próbáltuk megfordítani a mérkőzést és küldtünk még több támadó szellemű játékost a pályára.”

Rebrov hozzátette, az első félidőben nagyon jól játszott a Ferencváros, irányította a találkozót, az ellenfélnek pedig nem volt helyzete. „A meccs a bekapott gól után változott meg, az ilyen mérkőzéseken nem adódik sok lehetőség, ki kell használni azt a keveset a jó eredményhez.”

Az ukrán szakember szerint az őszi kupaszereplésből sokat profitálhatnak a játékosok, ha van bennük akarat a fejlődésre. „Ezen a szinten még nagyobb koncentrációra van szükség, hiszen az ellenfelek kihasználják a hibákat. Abban bízom, hogy mindenkiben meglesz a vágy, hogy jövőre újra visszaküzdje magát ebbe a sorozatba és ezért keményen kell dolgoznunk.”

Lovrencsics Gergő, a Fradi csapatkapitánya szerint sikerült megvalósítani azt, amit a mérkőzésen elterveztek, agresszívek voltak, próbáltak nem teret adni az ellenfélnek és a lehetőségeik is megvoltak, de nem sikerült őket gólra váltani. „Egy szerencsétlen pontrúgásból találtak be, ez nagyon fájó, hiszen domináltunk, de eredményben nem sikerült felülmúlni őket. A meccs képe alapján nagy csalódás az eredmény. „Mindent egy lapra feltéve megpróbáltuk kiharcolni az Európa-ligába jutást, ezért meg is tettünk mindent, de sajnos az eredmény nem a mi javunkra dőlt el, a helyzeteket nem tudtuk berúgni.”

A válogatott védő hozzátette, a Ferencváros BL-szereplésével és a válogatott kijutásával az Eb-re a 2020-es év karrierje legfontosabb éve lett. „Furcsa lesz, de most vissza kell térnünk a bajnokságra. Ahhoz, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában tudjunk jtászani, meg kell nyernünk a bajnokságot. Most még szomorkodunk, de aztán fókuszálnunk kell a Zalaegerszegre.”

Dibusz Dénes, az FTC kapusa szerint a nagy tét miatt kevés helyzet volt a mérkőzésen, egyik csapat sem mert sokat kockáztatni, a kijevi gólig ugyanakkor a zöld-fehéreknek volt több és nagyobb lehetősége. „A mi javunkra is eldőlhetett volna ez a mérkőzés, de sajnos azt az egy gólt, ami ma elég volt a győzelemhez, nem mi szereztük. A mai fociban nagyon felértékelődött a rögzített helyzetek szerepe, vannak olyan mérkőzések, amikor ezen múlik a győzelem és a továbbjutás sorsa. Számunkra is jó tanulópénz, hogy mind védekezésben, mind támadásban még hatékonyabbnak kell lenni és ha lehet, el kell kerülni ezeket a szituációkat, hiszen tudtuk, hogy pontrúgásból erős az ellenfél.”

A kapus hozzátette, csalódottak az eredmény miatt, de úgy érzi, hogy a BL-főtáblára jutással hatalmas eredményt értek el. „Mindenki büszke lehet arra, hogy 25 év után sikerült a Ferencvárossal BL-csoportkörbe jutni. Azért fogunk dolgozni, hogy ezt jövőre is meg tudjuk ismételni. Bízom benne, hogy akár már jövőre újra részünk lehet ebben és telt ház előtt a szurkolóinknak is még nagyobb örömet tudnánk szerezni.”

Ihor Haratin, a zöld-fehérek ukrán középpályása csalódott volt a kihasználatlan lehetőségek miatt, de úgy érzi, a BL-csoportkörben sok tapasztalatot tudtak gyűjteni. „Jók voltunk, voltak lehetőségeink, ha egy vagy két helyzetet belövünk, akkor teljesen más meccset játszunk, de ez nem sikerült. Nincs sok lehetőséged, ha kialakítasz egyet, akkor ki kell használnod, mert az ellenfél nem ad sok új esélyt.”

A kijevi gól előtti szabadrúgást elvégző Carlos De Pena szerint nehéz mérkőzést sikerült megnyerni, mivel a Ferencváros nagyon jól futballozott. „Tudtuk, hogy a döntetlen jó nekünk, de nem ez volt a tervünk, nem akartunk védekezni, de így alakult. A Ferencváros jól játszott, mi jól védekeztünk, a második játékrészben pedig sikerült betalálnunk, ettől még inkább megnyugodtunk” – mondta az uruguayi középpályás, aki szerint Budapesten a Dinamo, Kijevben a Fradi játszott jobban.

További hírek