×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Több mint 2,7 millióan követték a Ferencváros BL-mérkőzéseit

Nguen Tokmac gólöröme a Ferencváros – Dinamo Kijev BL-meccsen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A Ferencvárosi labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseit átlagosan több mint 550 000 néző követte élőben az M4 Sporton! A 2020-as év legnézettebb mérkőzése az FC Barcelona–Ferencváros BL-nyitány volt. Ha a csoportmérkőzések mellé vesszük a magyar bajnok selejtezőben lejátszott összecsapásait, akkor összesen több mint 2,7 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre az FTC BL-menetelésébe a közszolgálati csatornákon.

Augusztus végétől decemberig az FTC tizenegy mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligája selejtező- és csoportkörében. A tizenegy élő közvetítés valamelyikébe több mint 2,7 millió fő, a népesség 30,7%-a kapcsolódott bele legalább egy percre. Átlagosan egy néző 3 óra 40 percet látott a több mint 21 órányi élő közvetítésből.

A hat csoportmérkőzést átlagosan 558 ezer néző követte az M4 Sporton és 62 ezren online az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon. Ha a mérkőzések számát kibővítjük a selejtezőkörös találkozókkal, akkor a tizenegy összecsapás átlagos nézettsége 490 ezer fő volt, közönségrészesedése pedig 12,9%.

A tizenegy mérkőzés közül három alkalommal volt piacvezető az M4 Sport!

FC Barcelona–FTC: 2020 listavezetője!

A katalánok elleni csoportmérkőzés 2020 legnézettebb sportközvetítése volt Magyarországon, amely ezzel megelőzte a nemzeti válogatott Izland elleni, az Eb-kijutást jelentő összecsapását is!

Az FC Barcelona–Ferencváros találkozót 793 346 néző követte (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel).

A tévénézők 20,5%-a választotta ezt a közvetítést, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót is megelőzött.

Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, 95 875-en követték élőben online.

A Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek legnézettebb közvetítései az M4 Sporton:
1. FC Barcelona–Ferencvárosi TC: 793 345 néző
2. Ferencvárosi TC–Juventus: 624 375 néző
3. Juventus–Ferencvárosi TC: 581 372 néző
4. Ferencvárosi TC–Molde FK: 551 009 néző (selejtezőkör)

További hírek