Musorujsag
Élő Eredmények
 

Újabb német-angol BL-párharc kerülhet semleges helyszínre

MTI
A britekre vonatkozó németországi beutazási tilalom miatt a Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapata Dániában rendezné meg a Manchester City elleni, február 24-i mérkőzését, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonását.

A vonatkozó német rendelkezés jelenleg február 17-ig van érvényben, ám a várakozások szerint a német kormány meghosszabbítja azt, így a manchesteri csapat nem tud majd elutazni a mönchengladbachi találkozóra.

„Keressük a lehetséges házigazdát, a dán FC Midtjyllandnak már hivatalos kérelmet is írtunk” – fogalmazott Max Eberl, a német együttes sportigazgatója. Hozzátette, más helyszínekkel is kapcsolatban állnak, igyekeznek a lehető leginkább költséghatékony megoldást megtalálni – akár még a pályaválasztói jog felcserélése is szóba jöhet. Ebben az esetben a március 16-i visszavágó lenne Németországban.

Korábban a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig jelezte, nem fogadhatja saját stadionjában a Liverpoolt február 16-án, a mérkőzés lehetséges helyszínei között Budapestet is említették.

Az Európa-ligában a norvég Molde és az ugyancsak német Hoffenheim párharca esetében bizonytalan, hol tudják megrendezni az egyik összecsapást, ugyanis a jelenlegi norvég beutazási szabályok is rendkívül szigorúak.

További tartalmak