Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Barca két meccs alatt megcsinálta, amihez korábban húsz év kellett

m4sport.hu
A Barca a francia támadó mesterhármasának köszönhetően sorozatban második hazai BL-meccsén kapott három gólt.
Kylian Mbappé három góllal szomorította el a katalánokat. EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Az FC Barcelona 4-1-re kikapott hazai pályán a francia Paris Saint-Germaintől kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. a párizsiak győzelmében főszerepet vállalt főként Kylian Mbappé, aki három gólt szerzett.

Ez volt a második mesterhármasa a BL-ben, ezt megelőzően 2019-ben a Club Brugge elleni 5-0 alkalmával szerzett három gólt. A francia támadó már 24 BL-találatnál jár, csak Lionel Messi szerzett több BL-gólt 23. születésnapja előtt, az argentin 25-ször talált be. Mivel a francia csak decemberben tölti be a 23-at, így valószínűleg ő lesz az új rekorder.

Messi egyébként 119. gólját szerezte a sorozatban, és az elmúlt 14 Bajnokok Ligája-idényből 13-ban gólt szerzett a nyolcaddöntőben. Ez volt egyébként a Barca idei hatodik 11-esből lőtt gólja, ennél többet egy szezonban senki nem lőtt. Hetedik meccsükön a hatodik büntetőjüket kapták.

A katalánok számára külön kínos lehet, hogy két egymást követő hazai BL-meccsen három gólt kaptak, hiszen erre korábban még soha nem volt példa. (A csoportkör utolsó fordulójában a Juventus nyert 3-0-ra Barcelonában.) Az elmúlt húsz évben összesen kétszer kapott ki legalább három góllal otthon a Barcelona, most egymás után kétszer is.

A PSG története során először tudott nyerni a Camp Nouban, erre egyébként korábban még egyetlen francia csapat sem volt képes. Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője korábban csak egyszer, még az Espanol trénereként tudott nyerni a katalánok vendégeként.

További tartalmak