Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mbappé előre megígérte Pochettinónak a Barca-verést a Camp Nouban

mti
Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője a mesterhármast elért Kylian Mbappé védőmunkáját is dicsérte, miután a francia csapat kedd este 4-1-re győzött az FC Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén.

„Nyilvánvaló, hogy Kylian nagyszerű futballista, ezt a három ragyogó góljával bizonyította is, de a védőmunkában szintén részt vett, és hatalmas erőfeszítéseket tett, amikor a Barcelona nyomást gyakorolt ránk” – nyilatkozta az argentin szakvezető.

Mauricio Pochettino és Kylian Mbappé (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)

Pochettino felidézte, hogy a hétfő esti edzésen a világbajnok francia csatár megkérdezte tőle, hányszor nyert eddig a Nou Camp stadionban, és amikor elmondta neki, hogy csak egyszer, még a városi rivális Espanyol csapatával, akkor Mbappé biztosította róla, hogy a sikereinek száma kedden megduplázódik.

A PSG kapusa, Keylor Navas kiemelte, csapattársa nagyon jól játszott, és önzetlen volt, hiszen mindig azt tette, ami a legjobb a csapatnak, és nem csak arra törekedett, hogy kitűnjön a társai közül. „Senkinek nem kell bizonyítania, hiszen már az egész világ ismeri őt. Amikor így teljesít, kiváltságosnak érezzük magunkat” – tette hozzá Navas.

A keddi BL-nyolcaddöntők összefoglalója:

A vesztes Barcelona francia csatára, Antoine Griezmann kijelentette, hogy a 22 éves Mbappé hamarosan eléri Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjét.

A párizsiaknak két sztárjuk, a sérült Neymar és Ángel di María nélkül sikerült fölényes győzelmet aratniuk a párharc első, idegenbeli meccsén. Az ukrán Andrij Sevcsenko 1997 novemberi bravúrja óta Mbappé az első, akinek sikerült legalább három gólt szereznie a Barcelona otthonában a BL-ben. Rajta kívül Moise Kean volt eredményes párizsi részről.

A katalánok vezetőedzője, Ronald Koeman úgy fogalmazott, a mérkőzés megmutatta, sok minden hiányzik ahhoz, hogy csapatuk újra a legmagasabb szintet képviselje, és különösen igaz ez a BL-ben szükséges szintre.

Ronald Koeman (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

„Ez valóságos hidegzuhany volt a számunkra, de a gólkülönbség jól tükrözi, mennyivel jobbak voltak. Sokkal hatékonyabban játszottak nálunk” – szögezte le a holland edző.

Hozzátette, az első félidő egyenletesen alakult, és 1-0-s vezetésüknél Ousmane Dembélének volt egy nagy helyzete, majd a második félidőben sok problémájuk adódott védekezésben, a vendégek pedig bizonyították, hogy fizikálisan sokkal jobbak, erősebbek.

„Megmutatták, hogy sokkal komplettebb csapatuk van. Ezt el kell fogadnunk, és meg kell próbálnunk fejlődni. Tudtuk, hogy ilyesmi megtörténhet egy nagyszerű csapat ellen, amely sok szempontból előttünk jár” – magyarázta Koeman.

A két csapat három évvel ezelőtt ugyancsak a BL nyolcaddöntőjében találkozott egymással. Akkor a PSG hazai pályán 4-0-ra megnyerte az első meccset, ám a visszavágón 6-1-re a Barcelona győzött.

Koeman elárulta, kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy idén képesek lesznek-e hasonló fordulatot elérni március 10-én, a visszavágón. „Hazudhatnék, de amikor 4-1-re kikapunk otthon, akkor már nagyon kevés esélyünk van” – nyilatkozta.

A Barcelona tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a későbbi győztes Bayern Münchennel szemben, 8-2-es összesítéssel.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1623340"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Kylian Mbappe mesterhármast rúgott a Camp Nouban
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/02/09017096-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak