Musorujsag
Élő Eredmények
 

A duplázó Haaland köszönetet mondott a triplázó Mbappénak

m4sport.hu
Erling Haaland két góllal és egy gólpasszal oroszlánrészt vállalt a Dortmund Sevilla elleni 3-2-es győzelméből, a norvég csatár a BL-nyolcaddöntős mérkőzés után elárulta, teljesítményét Kylian Mbappé Barcelona elleni mesterhármasa is inspirálta.
Haaland és Mbappé (fotók: EPA)

Haaland hetedik mérkőzésén már a 10. Bajnokok Ligája-gólját szerezte a Dortmundban, soha senki nem jutott ilyen kevés mérkőzésen 10 BL-gólig egy csapatban. Összességében már 18 BL-gólnál jár mindössze 13 mérkőzésen, ami szintén csúcs.

„Remek érzés volt gólokat szerezni, imádom a Bajnokok Ligáját. Amikor láttam, hogy Mbappé háromszor is betalál kedden, ingyen motivációt kaptam tőle, szóval köszönet neki” – mondta Haaland a CBS-nek.

A 20 éves norvég válogatott csatár sorozatban harmadik mérkőzésén duplázott a BL-ben, csupán ötödik játékosként sikerült neki ez Filippo Inzaghi, Giovane Élber, Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo után, utóbbinak ez háromszor is összejött karrierje során.

A Dortmund március 9-én játssza hazai visszavágóját a Sevilla ellen.

„Három gólt szereztünk idegenben, ami még nagyon fontos lehet. Ugyanilyen erőbedobással kell támadnunk hazai pályán is” – tette hozzá Haaland.

További tartalmak