Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Conceição: Egy nagy csapat ellen játszottunk, nagy bírói stáb kíséretében

Sergio Conceicao (balra) és a "nagy bírói stáb" egyik tagja. (Fotó: EPA/ESTELA SILVA)
Szerdán este a Porto 2-1-re verte a Juventust a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A portugál csapat edzője, Sérgio Conceição elégedett volt játékosai teljesítményével, bár maradt benne némi hiányérzet a torinói visszavágó előtt.

„Mehetett volna kicsit jobban is, például úgy, hogy nem kapunk gólt és legalább eggyel többet szerzünk. Meg is volt erre a lehetőségünk, amikor Sérgio Oliveira került tiszta helyzetbe. Egy kemény és nagyon harcos mérkőzés volt, amelyben végig tisztában voltunk azzal, hogy kit és hol kell megfelelően letámadni. Nagyon erősek vagyunk abban, hogy ne engedjük fellélegezni az ellenfelet. Felmértük, milyen fontos szerepe van Rabiot-nak és Danilónak a támadások építésében, és nagyjából sikerült kikapcsolnunk őket. Ezért Chiellininek kellett hátulról építkeznie, aki lábbal nem annyira jó. A labdával is jók voltunk, megtaláltuk az üres területeket. Csak azért nem mondom, hogy tökéletes mérkőzést játszottunk, mert gólt kaptunk” – mondta a mérkőzésről a Porto edzője.

A 46 éves szakember tisztában van azzal, hogy még nem lefutott a párharc, azért nagyon oda kell figyelnie csapatának, hogy célját elérje, a továbbjutást.

„Elégedettek lehetünk a párharc első felével, de szükségünk van arra, hogy acélosak maradjunk és elhivatottak, mert félúton jól állni semmit nem ér. Az éltet minket, hogy a negyeddöntőbe kerüljünk, mert csak a továbbjutás számít” – mondta eltökélten Conceição, aki a játékvezetésre is kitért egy félmondattal.

„Egy nagy csapat, a Juventus ellen játszottunk, nagy bírói stáb kíséretében” – zárta szavait a karizmatikus mester.

Vélhetően az olasz csapatnál utóbbi kijelentésével sokan vitatkoznának, elsősorban honfitársa, Cristiano Ronaldo, akit a mérkőzés utolsó pillanataiban kétséges körülmények között állítottak meg a portói védők a büntetőterületen belül.

További hírek