Musorujsag
Élő Eredmények
 

Haaland olyat tett, amit korábban még senki a BL történetében

m4sport.hu
Mindössze hét meccsre volt szüksége, hogy új csapatában elérje a 10 gólt.

A Borussia Dortmund 3-2-es győzelmet aratott a Sevila vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A német csapat győzelmében kulcsszerepe volt Erling Haalandnak, aki két gólt szerzett, és egy gólpasszt is kiosztott.

A 20 esztendős norvég csatár eddigi 13 BL-meccsén 18 találatnál jár, ez korábban senkinek sem sikerült a sorozatban. Amellett, hogy sorozatban harmadik mérkőzésén duplázott a BL-ben, a Dortmund színeiben.

A tavalyi szezonban 2/2, míg idén 5/8 a meccs/gól mutatója. ő az első játékos, aki új csapatában ilyen kevés meccsen elérte a 10 találatot. Az eddigi csúcstartó Roy Makaay volt, a holland játékos a Bayern Münchenben 10 BL-találkozón érte el a tíz gólt.

Két korábbi klasszisnak (Inzaghi/Milan, Adriano/Inter), valamint Cristiano Ronaldónak (Real Madrid) és a jelenlegi liverpooli támadótriónak (Szzalah, Firmino, Mané) 11 összecsapás kellett a 10 gólhoz. Olyan korszakos zseniknek, mint Neymar vagy Harry Kane 12, Ibrahimovicnak 13  meccs kellett ehhez.

A holland van Nistelrooynak a Real Madridban 12, míg a Manchester Unitedben 13 BL-talákozó kellett a tíz gólhoz.

További tartalmak