Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Pirlo: Máshogy alakult, mint terveztük

Andrea Pirlo vezetőedző és játékosai is azon keseregtek a Portótól elszenvedett szerdai 2-1-es vereség után, hogy a Juventus már 63 másodperc elteltével hátrányba került a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, idegenbeli felvonásán.

„Jól felkészültünk, de máshogy alakult, mint terveztük. Tudtuk, hogy nagyon jól zárják le a területeket, mégis ezüsttálcán kínáltuk fel nekik ezt a mérkőzést” – fogalmazott a játékosként világbajnok olasz tréner, aki kifejtette, nem elég élesen kezdték a találkozót, a gyorsan bekapott gól pedig még nehezebb helyzetbe hozta az együttesét. „Amikor ilyen gólt kapsz, normális, hogy kicsit megijedsz, és elveszíted az önbizalmadat.”

A továbbjutási esélyek szempontjából a szépítő találattal kedvezőbb helyzetet teremtő Federico Chiesa szerint, ha a BL-ben nem százszázalékos a koncentráció, akkor azt a rivális azonnal megbünteti, ugyanakkor az idegenben szerzett gól erőt ad számukra a torinói visszavágóra.

A Porto mestere, Sergio Conceicao annak ellenére sokkal elégedettebben értékelt, hogy öt találkozó után ismét gólt kapott a BL-ben a csapata, amely története során először múlta felül a Juventust a legrangosabb kupasorozatban.

„A hetvenedik percig semlegesítettük a Juventus támadásait, kikapcsoltuk az erősségeit, védekezésben pedig jó munkát végeztünk. Tudtuk, hogy problémát okozhatunk mély letámadásokkal, és ez meg is történt. Taktikailag jó meccset játszottunk, de még csak félúton járunk” – mondta. Hozzátette, azon túl, hogy a második félidőt is gyors góllal kezdte – Marega 19 másodperc elteltével volt eredményes –, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót szinte észrevétlenné tette a pályán, még ha az utolsó percben büntetőgyanúsan is sikerült megállítani.

A párharc második felvonását március 9-én rendezik.

További hírek