Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Az amputációtól a Real Madridig – Ferland Mendyt elszántsága és akaratereje repítette a világelitbe

| Szerző: Pollák Márton
A Real Madrid Labdarúgója nagyon mélyről kellett felkapaszkodjon és elképesztő lelki erőről tett tanúbizonyságot, melynek köszönhetően ma ébren álmodhat.

Az Atalanta – Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsét szerdán (február 24.) 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A Mendyről szóló részt a lejátszóra kattintva 18:00-tól láthatja.

Ferland Mendy 2019 nyarán a Lyontól igazolt a Realba, s mára már kiszorította a csapatból a korábban érinthetelennek száímtó Marcelót. A 25 éves francia balhátvéd azonban megjárta a hadak útját, 15 évesen a Paris Saint-Germain akadémiáján csiszolódott, mikor majdnem szertefoszlottak az álmai.

“Gyerekkoromban volt egy nagyon nehéz időszakom. Ízületi gyulladást diagnosztizáltak a csípőmben, ami elfertőződött, így műteni kellett. Az operáció után az orvos azt mondta, búcsút inthetek a futballista karrieremnek. Volt olyan pont, mikor az amputációt tartotta a legjobb megoldásnak. Jó ideig kerekesszékhez voltam kötve. Azt hittem, rögtön tudok majd utána járni, de amint felálltam, azonnal elestem. Semmi erő nem maradt a lábaimban, mert túl sokáig nem használtam őket. Végül sikerült újra megtanulnom járni és mindig hittem benne, hogy egy nap ismét focizhatok. Sokan ezt lehetetlennek tartották, de én mindig mondtam, hogy visszatérek a pályára. Hihetetlen, milyen mélységekből jutottam el a Real Madridba. Eleinte meg is voltam szeppenve a sok sztár láttán. Most igaz, hogy sok játéklehetőséget kapok, de nem mondanám, hogy biztos a helyem a kezdőben. Most nagyobb a nyomás, mint amikor járni tanultam, mert akkor tudtam, hogy nincs vesztenivalóm.”

További hírek