×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Guardiola még nem nyert BL-t a Cityvel, bár úgy érzi, jobbak voltak az ellenfeleknél

Josep Guardiola (Fotó: EPA/John Walton)
Szerdán este a Manchester City a német Mönchengladbach vendége lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az angol csapat spanyol menedzsere, Pepe Guardiola mindent megtesz, hogy az elvárások okozta súlyt levegye játékosai válláról, a múlt tapasztalataiból kiindulva.

Nem titkolt vágya a Manchester Citynek, hogy először a klub történetében megnyerje a Bajnokok Ligáját. Pep Guardiola, a csapat edzője nem akar ennyire előretekinteni, mert véleménye szerint az eddigi próbálkozások alkalmával is jobban játszott csapata a riválisoknál, mégis idő előtt elbukott.

„Mindig, amikor búcsúztunk a Bajnokok Ligájától, magas szintet képviseltünk. Közel álltunk céljainkhoz. A Tottenham és a Lyon elleni is erősnek éreztük magunkat, végül mégsem sikerült túljutnunk rajtuk. Megesik. A futball ilyen. Csak azt szeretném, hogy meglegyen bennünk a győzni akarás, miközben kitartunk stílusunk és alapelveink mellett. Ha jók leszünk, akkor a negyeddöntőbe jutunk” – mondta Guardiola a Mönchengladbach elleni BL-nyolcaddöntőt felvezető sajtótájékoztatón.

Arról, hogy képesek lehetnek-e megnyerni az idei kiírást, nem volt hajlandó beszélni az 50 éves szakember.

„A folyamat a megszokott: először csak a Borussia elleni meccsre koncentrálunk, aztán a West Hamre, majd a Wolvesra, utána meg a Manchester Unitedre. Ezt fogjuk tenni. Lépésről lépésre, meccsről meccsre. Nagyon sok kiírásban vagyunk érdekeltek: ligakupa, FA-kupa, Premier League és a Bajnokok Ligája. Ez is csak egy 90 perces mérkőzés. Megpróbálunk egy jó meccset játszani, jó eredménnyel. Aztán jöhet a West Ham. Ezt kell tennünk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mi történt az elmúlt szezonokban” – beszélt inkább közelgő feladatairól a City trénere.

További hírek