Musorujsag
Élő Eredmények
 

Temérdek alapembere nélkül utazik a jó formában lévő Atalantához a Real

m4sport.hu/MTI | Szerző: Pollák Márton
A Real Madridnak és vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak is kiváló az olasz csapatok elleni mérlege, ám a spanyol csapat sok alapembere nélkül kell helytálljon a jó formában lévő Atalanta otthonában.

Az Atalanta – Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsét szerdán (február 24.) 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Zinédine Zidane-nak nehéz dolga lehet szerdán (Fotó: EPA/Peter Powell / POOL)

A 13-szoros győztes Real Madrid az előző szezon meglepetéscsapához, az Atalantához látogat: a spanyolok egy fantasztikus mérföldkőhöz érkeznek, ugyanis ez lesz a klub történetének 100. egyenes kieséses mérkőzése a Bajnokok Ligájában. A királyi gárda az első csapat, amely elérte ezt a számot.

A két klub először találkozik egymással az európai kupaporondon, ahol a Real Madrid a legutóbbi 11, olasz ellenféllel szemben vívott meccséből 10-et megnyert (10 győzelem, 1 vereség).

Zinédine Zidane irányításával a Real eddig mind a három egyenes kieséses szakaszban vívott BL-párharcából továbbjutott olasz ellenfelével szemben: a 2017/18-as szezon negyeddöntőjében a Juventust győzte le 4-3-as összesítéssel, egy évvel előtte 6-2-es összesítéssel a Napolinál bizonyult jobbnak, a 2015/16-os idény nyolcaddöntőjében pedig 4-0-val lépett át az AS Román.

A francia tréner ugyanakkor nehéz feladat előtt áll, hiszen sérülés miatt többek között nélkülöznie kell Karim Benzemát, Sergio Ramost, Eden Hazardot, Marcelót, Dani Carvajalt, Rodrygót és Federico Valverdét is. Továbbá érdekesség, hogy a legrangosabb európai kupa legsikeresebb klubja, a Real a legutóbbi két szezonban a nyolcaddöntőben búcsúzott: a 2018/19-es kiírásban 5-3-as összesítéssel maradt alul az Ajaxszal szemben, egy évre rá pedig 4-2-vel a Manchester City lépett a negyeddöntőbe. Ez a legutóbbi fiaskó az egyetlen, amikor Zidane irányításával vesztesen került ki a csapat egy egyenes kieséses BL-párharcból, előtte mind a 12-őn jobbnak bizonyult ellenfeleinél.

A Napolit megleckéztette a BL-főpróbán az Atalanta (Fotó: EPA/PAOLO MAGNI)

Az Atalanta történetében másodszor szerepel a BL-ben, az előző, debütáló idényében rögtön a negyeddöntőig jutott, miután 8-4-es összesítéssel jobbnak bizonyult a Valencianál.

Bár az olasz csapat három hazai csoportmeccse egyikét sem tudta megnyerni – az Ajaxszal 2-2-es, a Midtjyllanddal 1-1-es döntetlent játszott, a Liverpooltól pedig 5-0-ra kikapott –  a Serie A-ban jól szerepel (jelenleg 5. a tabellán), a csoportkör zárása óta 14 bajnokijából nyolcat megnyert, közük a Napoli elleni vasárnapi rangadót is, ráadásul a Cagliari, a Lazio és a Napoli búcsúztatásával az Olasz Kupa döntőjébe is bejutott, ahol a Juventussal találkozik majd.

Pep Guardiola együttese bombaformában – talán most összejön a nagy dobás a BL-ben? (Fotó: EPA/Peter Powell)

A másik szerdai találkozón a világ legjobb formában lévő futballcsapata, a Manchester City lép pályára a Puskás Arénában, az angol bajnokság listavezetője hivatalosan a Borussia Mönchengladbach vendége lesz Budapesten.

Ezzel szemben a Mönchengladbach legutóbb 14 tétmérkőzéséből csak hatot nyert meg, így a Bundesligában 22 forduló után 33 pontja van, ami tízzel kevesebb, mint tavaly a bajnokság ezen szakaszában.

A két csapat korábban négyszer találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, a 2015/16, illetve a 2016/17-es csoportkörben: a négy mérkőzésen a németek erejéből egy döntetlenre futotta.

Mindkét együttes egyetlen alkalommal játszott a magyar fővárosban: a Mönchengladbach a Bajnokcsapatok Európa Kupája 1977/78-as idényében 3-0-ra nyert a Népstadionban a Vasas ellen, míg a Manchester City a Kupagyőztesek Európa Kupája 1970/71-es kiírásában a Budapest Honvédot győzte le 1-0-ra a kispesti Bozsik Stadionban.

 

 

 

További tartalmak