Musorujsag
Élő Eredmények
 

Döntött válogatott jövőjéről a Bayern München 17 éves BL-rekordere

m4sport.hu
A német válogatottat választotta Jamal Musiala, a Bayern München 17 éves támadója, aki kedden a Lazio ellen Rómában 4-1-re megnyert BL-nyolcaddöntőn szerzett találatával a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligájában.
fotó: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Musiala Stuttgartban született, édesanyja német, édesapja angol-nigériai kettős állampolgár. Hétéves korában költöztek Angliába, fiatalon a Southampton és a Chelsea akadémiáján tanulta a futballt, két évvel ezelőtt került a Bayern Münchenhez.

Február 26-án tölti be 18. életévét, aznap alá is írja első profi szerződését a Bayern Münchennel, amelyben már 26 mérkőzésen lépett pályára és 4 gólt szerzett.

fotó: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Utánpótlás szinten az angol és a német korosztályos válogatottakban szerepelt és bár sokan azt gondolták, felnőtt karrierje során Angliát képviseli majd, a The Athleticnek elárulta: német válogatott lesz.

„Anglia az otthonom, nagyon nehéz szavakba foglalni, mit is jelent számomra Anglia” – mondta Musiala az interjúban.

„Angol és német szív is dobog bennem és ez így marad a jövőben is” – tette hozzá.

„Rengeteget gondolkodtam a válogatott jövőmön, sok mindent meg kellett fontolnom, mi a legjobb a pályafutásom szempontjából. Végül arra jutottam, azt a nemzetet választom, ahol a világra jöttem. Nem volt könnyű, de úgy érzem, ez a helyes döntés” – nyilatkozta.

fotó: EPA/LEON KUEGELER

Döntésében szerepet játszhattak német válogatott klubtársai, akikből van elég a Bayernben, többek között Joshua Kimmich, Serge Gnabry vagy Leon Goretzka. A német szövetség is kiemelten kezelte a kérdést, Joachim Löw szövetségi kapitány januárban meglátogatta Musialát, majd nyilvánosan is beszélt arról, már a márciusi világbajnoki selejtezőkön szeretné, ha debütálna. Állítólag közölte Muisalával, hosszú távon számolnak vele a német válogatott
támadószekciójában.

Döntése nyilvánosságra hozatala előtt személyesen beszélt Gareth Southgate angol szövetségi kapitánnyal, az interjúban pedig leszögezte, hálás Angliának, klubjainak és korosztályos válogatott csapattársainak, hogy eljuthatott oda, ahol most tart.

További tartalmak