Musorujsag
Élő Eredmények
 

Gasperini: Nem lehetnek olyan játékvezetőink, akik soha nem játszottak

Gasperini: Nem lehetnek olyan játékvezetőink, akik soha nem játszottak

MTI
Az Atalantát irányító Gian Piero Gasperini szerint a korai kiállítás tönkretette a Real Madrid elleni, szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjüket.

Az olaszok szakvezetője szerint Remo Freuler 17. percben kapott piros lapja alapjaiban változtatta meg az összecsapást.

„Nem tudom, egyébként mi lett volna a végeredmény, lehet, hogy teljes létszámmal is veszítünk, de teljesen más, jobb mérkőzés lett volna” – dühöngött a lefújás után Gasperini.

Az olasz edző hozzátette, úgy tűnik, vannak, akik szeretnének mindenféle fizikai kontaktust kiölni a labdarúgásból, meglátása szerint ugyanakkor ez a sportág halálát jelentené.

„Nem lehetnek olyan játékvezetőink, akik soha nem játszottak és nem tudják megmondani a különbséget a szabálytalanság és a kirívó szabálytalanság között. Ha ezt nem értik, más munkát kellene keresniük. Nem kell NASA-mérnöknek lenned, hogy megértsd ezeket a dolgokat. Hihetetlen, ami ma történt” – tette hozzá Gasperini, aki szerint nincs más választásuk, mint nyerni Madridban a március 16-i visszavágón.

A túloldalon sérülés miatt kilenc játékosát nélkülöző Zinedine Zidane Ferland Mendy győztes találatáról elmondta, azt a játékszituációt – kis szöglet után került helyzetbe a francia – edzéseken gyakorolták, más kérdés, hogy nem a védőnek kellett volna lövőhelyzetbe kerülnie.

„Nem volt ma este jó mérkőzésünk, de a legfontosabb az eredmény. Nagyon fontos, hogy idegenben betaláltunk” – fogalmazott a francia szakember. Hozzátette, a betömörülő ellenféllel szemben szinte alig volt területük, de a sok hiányzó ellenére is jól védekeztek, nem adtak lehetőséget az Atalantának a gólszerzésre, és pedig eredményesek tudtak lenni.

További tartalmak